,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбулась презентація кафедри енерготехнологій
Середа, 24 травня 2017 09:11

У ЧДТУ відбулась презентація кафедри енерготехнологій

У ЧДТУ відбулась презентація кафедри енерготехнологій

У рамках Наукового марафону, приуроченого до 57-ї річниці  Черкаського державного технологічного університету, для всіх, хто прагне дізнатися більше про таку важливу сферу як теплоенергетика, гостинно відкрила двері кафедра енерготехнологій.

 

У ході презентації завідувач кафедри енерготехнологій Святослав Поляков та доценти кафедри Олександр Плахотний і Сергій Беспалько надали вичерпну інформацію про діяльність та досягнення кафедри, що підготувала вже 5 випусків висококваліфікованих фахівців в області теплоенергетики. Разом із навчальною роботою кафедра постійно проводить дослідження теплових процесів, що протікають в гідродинамічних теплогенераторах та емульгаторах, а також працює  над пошуками альтернативних джерел енергії та нових енергоощадних технологій.

Під час презентації усі бажаючі отримали можливість ознайомитися із винаходами кафедри та новими сучасними приладами, якими поповнилася матеріально-технічна база кафедри енерготехнологій -  і які вже активно застосовуються в навчальному процесі.

Зокрема, це тепловізор Ti384, витратомір-лічильник ультразвуковий УВР-011, пірометр PockeTherm 30, пірометр ST60 ProPlus, газоаналізатор Терміт 5000 та інші, які використовуються для підготовки фахівців-практиків, готових відразу після закінчення вишу працювати на виробництві.

Крім того, було представлено роботи студентів кафедри – такі, як стенд для дослідження теплових характеристик теплообмінних апаратів, стенд для дослідження витратно-напірних характеристик відцентрових насосів та стенд для дослідження гідравлічних характеристик системи опалення,  а також винаходи її викладачів – такі як установка Геннадія Калейнікова та Сергія Беспалька для отримання водопаливних емульсій та емульсій, що зазнають фазового переходу, установка для дослідження гідродинаміки та теплових ефектів в роторних теплогенераторах Алли Йовченко та багато іншого. Колективом, під керівництвом професора Святослава Полякова,   було створено пристрої, завдяки яким може бути вирішено такі різнопланові, але однаково актуальні проблеми, як утилізація відпрацьованого мастила автотранспортних підприємств з енергетичною метою, акумулювання теплової енергії з метою її подальшого використання для потреб опалення та гарячого водопостачання будинків, вироблення водню з метою акумулювання електричної енергії відновлювальних джерел та інше.