,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ говорили про безпеку життєдіяльності та безпеку дорожнього руху
Четвер, 18 травня 2017 16:23

У ЧДТУ говорили про безпеку життєдіяльності та безпеку дорожнього руху

У ЧДТУ говорили про безпеку життєдіяльності та безпеку дорожнього руху

Естафету Наукового марафону, що вже понад два місяці триває у Черкаському державному технологічному університеті, підхопила кафедра безпеки життєдіяльності.

Складні сучасні проблеми глобальної безпеки сприяють гострій необхідності підготовки фахівців, які повинні мати не тільки різноманітні професійні компетенції, а й ефективно діяти в ситуаціях невизначеності, особливо в умовах ризику або надзвичайної ситуації. В умовах розвитку незалежної держави майбутнє професійне зростання молодого фахівця залежатиме, насамперед, від стану його фізичного та психічного здоров’я. Саме тому кафедра безпеки життєдіяльності визначає своїм пріоритетним завданням навчання та виховання студентів у дусі відповідального ставлення до власного здоров'я і здоров'я оточуючих як до найвищої індивідуальної і суспільної цінності. У процесі навчання викладачі кафедри постійно актуалізують необхідність  вивчення усіх можливих існуючих проблем безпеки, а також створення та використання нових високоефективних методів та засобів, які забезпечують створення навколо себе та оточуючих безпечного природного, виробничого, соціального та побутового середовища.

Ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор наголосив, що питання безпеки в Україні зараз актуальне, як ніколи. Адже як в Європі, так і в усіому світі безпека працівників та громадян стоїть на першому місці. Тому дуже важливо, щоб наші студенти мали можливість долучатись до знань безпечного поводження як на робочому місці, так і в побуті.

-           У наш час людина з вищою освітою повинна володіти багатим арсеналом знань і навичок, - зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. -  Ми повинні чітко розуміти наскільки важлива культура поведінки не лише на виробництві, але і в транспорті, на дорозі, в побуті. Необхідно повсякчас пам’ятати про свою безпеку, безпеку своєї родини, безпеку своїх підлеглих, колег. Якщо цінуватимете людське життя, ви станете великими людьми.

Завідувач кафедри безпеки життєдіяльності Сергій Ротте представив статистику різних причин смертності в нашій державі, розповів про основні напрямки діяльності кафедри та освітив основні її здобутки. Сергій Ротте зробив акцент на те, що викладачі кафедри БЖД нині співпрацюють із великою кількістю установ, організацій, навчальних закладів та підприємств задля забезпечення належного рівня викладання дисциплін.

-           Кафедра безпеки життєдіяльності ЧДТУ активно вивчає досвід закордонних вищих навчальних закладів та міжнародні стандарти охорони праці, аби підтримувати належний рівень діяльності у цій галузі, - підкреслив завідувач кафедри безпеки життєдіяльності Сергій Ротте.

Оскільки нещодавно по всій Україні пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху, кафедра БЖД запросила заступника начальника відділу забезпечення безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльності ГУ НП в Черкаській області підполковника поліції Олега Єргакова. Із неприхованою цікавістю присутні слухали представника поліції, який розповів про причини дорожньо-транспортних пригод, складності реформи та про основні заходи, про які не повинні забувати всі учасники дорожнього руху. Після інформативної доповіді, наповненої прикладами з реального життя, всі бажаючі мали нагоду поставити запитання Олегу Анатолійовичу та отримати вичерпні фахові відповіді.

-           Ми повинні усвідомлювати, що порушення правил дорожнього руху можуть із великою ймовірністю призвести до травматизму або навіть смерті. І не тільки власної. Ми наражаємо на небезпеку ще й оточуючих нас людей- підсумував заступник начальника відділу забезпечення безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльності ГУ НП в Черкаській області підполковник поліції Олег Єргаков.