,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбувся День відкритих дверей
Понеділок, 15 травня 2017 16:55

У ЧДТУ відбувся День відкритих дверей

У ЧДТУ відбувся День відкритих дверей

13 травня Черкаський державний технологічний університет провів День відкритих дверей «ЧДТУ – відкритий для Вас», на який завітали сотні черкащан.

Цього дня Черкаський державний технологічний університет просто вразив величезною кількістю цікавих, пізнавальних і унікальних заходів для гостей ЧДТУ, майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків.

-         Сьогодні ми прагнемо продемонструвати, що ми потужний університет Черкащини, - наголосив у вступному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. – Ми знаємо, як готувати висококваліфікованих фахівців, на яких чекатиме стрімкий кар’єрний зліт та розвиток. Безперечно, саме від вибору професії залежить ваше майбутнє, відтак, вдало обрана професія принесе вражаючі результати.

Під час Дня відкритих дверей черкаського державного технологічного університету спільно з Черкаським міським центром зайнятості був представлений ярмарок вакансій. Представники провідних черкаських, українських та міжнародних підприємств та організацій, потенційні роботодавці, заохотили випускників до  співпраці, розповіли про нюанси роботи та про перспективи кар’єрного росту.

-         Ми пропонуємо скористатися унікальною нагодою продуктивної співпраці з потенційними роботодавцями,  – зазначила директор Черкаського міського центру зайнятості Оксана Щербак. – У свою чергу ми допоможемо визначитися з професією, створити професійне резюме, та познайомитися з переліком чинних вакансій.

Переглянути фотоальбом у Flickr

 

З цікавими оригінальними презентаціями перед присутніми виступили: менеджер по роботі з персоналом Публічного акціонерного товариства «УКРСИББАНК» Тетяна Дятченко та регіональний менеджер із зарплатних проектів Сергій Коляда, за дорученням регіонального директора міжнародної ІТ-компанії Core Value Олексія Савєльєва спеціаліст Павло Копиця, спеціаліст програм інформування споживачів Приватного акціонерного товариства «Філіп Морріс Інтернешнл» Анатолій Дудінський, начальник групи з добору персоналу Навчального центру Державної прикордонної служби України імені генерал­-майора Ігоря Момота Дмитро Орєшин, заступник начальника управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції в Черкаській області Олексій Бущук, виконавчий директор Товариства з обмеженою відповідальністю «МГК-Черкаси» Сергій Зінченко, начальник відділу кадрів публічного акціонерного товариства «Черкаський шовковий комбінат» Любов Вовк, менеджер рекрутингової служби консалтингового агентства «Персонал» Олена Пихтіна.

-         Ярмарок професій у рамках дня відкритих дверей і участь такої кількості роботодавців вкотре доводить нашим майбутнім абітурієнтам високий рівень підготовки у Черкаському державному технологічному університеті, - наголосила директор Навчально-наукового центру післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки ЧДТУ Світлана Лишко.-  Наш університет крокує у ногу з часом і пропонує унікальну можливість здобути освіту за актуальними і затребуваними на ринку праці спеціальностями.  Після закінчення навчання у нашому виші випускники обов’язково будуть працевлаштовані та якісно підготовлені до майбутньої роботи не лише у вітчизняних, а й зарубіжних організаціях та на підприємствах.

У свою чергу викладачі та студенти Черкаського державного технологічного університету доклали максимум зусиль, аби заохотити абітурієнтів до вступу у виш.

Факультет електронних технологій ЧДТУ дивував гостей університету демонстрацією розробок в галузі роботехніки (змагання автономних роботів Roborace, подолання мобільними роботами траси без дистанційного керування, управління роборукою за допомогою біопотенціалів), демонстрацією розробок у галузі медичного приладобудування (мобільний ультразвуковий хірургічний інструмент для військової та цивільної медицини),  демонстрацією можливостей мікроконтролерного програмування. Надзвичайно зацікавили присутніх і можливість діагностики фізіологічного стану людини за допомогою приладу для ГР-візуалізації (миттєва діагностика стану здоров’я за світінням пальців рук ). На межі магії сприймались фізичні експерименти, продемонстровані фахівцями ФЕТ – такі як кінестетичний пісок, магнітна вода, тощо.

Факультет інформаційних технологій і систем  ЧДТУ провів для гостей університету демонстрацію нано-міцкротехнологій та різноманітних пристроїв, розроблених студентами. А будівельний факультет - демонстрацію роботи ротаційного лазерного нівевеліра і електронного теодоліта ТЕО-5В та конкурс-презентацію студентських робіт «Від минулого до майбутнього».

Факультет комп'ютеризованих технологій, машинобудування і дизайну організував демонстрацію моделі теплової мережі багатоповерхового будинку, демонстрацію роботи 3-Д принтера, станка з ЧПУ (розробленого студентами кафедри), поліграфічних машин, обладнання переробних і харчових виробництв та виставку дизайнерських робіт і робіт студентського гуртка «Автомайстер».

Крім того, факультет харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ провів виставку праць викладачів кафедри історії України та суспільних дисциплін, виставку картин із солоного тіста, виставку ферментованих напоїв та виставку продуктів харчування   функціонального призначення.

Цього дня у Черкаському державному технологічному університеті пройшов ряд цікавих та пізнавальних майстей-класів. Зокрема, кафедра економічної кібернетики та маркетингу факультету економіки та управління ЧДТУ провела майстер-клас «Емоції в брендингу» та інтерактивну фокус-сесію «Маркетинг - образ мислення», а кафедра менеджменту та бізнес-адміністрування ФЕУ - майстер-клас «Менеджер – Лідер – Керівник» та інтерактивну гру «Прийняття вірного рішення».

Факультет інформаційних технологій і систем  ЧДТУ провів надзвичайно корисні майстер-класи «Чи надійно ви захистили свій комп’ютер?», «Спроектуй свій дім» (засобами ARCHICAD), «Створення анімації в PowerPoint».

Багатьох гостей університету зацікавили також майстер-клаcи з вибору фільтру для очистки питної води, виготовлення побутового фільтра для доочистки води з-під крану та експрес-визначення нітратів у овочевій продукції, організовані будівельним факультетом ЧДТУ.

А факультет електронних технологій ЧДТУ провів не лише майстер-клас «Виготовлення найпростішого електродвигуна своїми руками» та майстер-класи щодо створення системи «Розумний дім»,  налаштування захищених роутерів Cisco 1841, але й провів також тест на вразливість web-ресурсів до атак методом ін'єкцій.

Лінгвістичний факультет ЧДТУ організував інтерактивні майстер-класи «Вивчаємо німецьку мову швидко та весело», «Захоплююча німецька граматика»,  «Вивчаємо граматику весело», «Ігрові аспекти вивчення німецької мови», «Це весело – бути студентом!»,  презентацію науково-дослідної роботи факультету  та студентських наукових робіт, а також - науково-дослідну лабораторію «Перекладацькі студії».

Крім того, кафедра економічної теорії та банківської справи факультету економіки та управління ЧДТУ організувала креативні «Науковий пікнік», «Економічний морський бій». А кафедра філософських і політичних наук ФЕУ – пізнавальну рольову гру «Без 5 хвилин політик» та майстер-клас «Логіка життя».

Факультет харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ організував туристичний квест «З любов’ю до міста Черкаси», відеогід «Черкаси туристичні», вікторину «Наскільки ти гарно знаєш історію України»,  тест «Чи можеш ти бути сомельє?», археологічну та нумізматичну вікторини та екскурсію до музею історії ЧДТУ.

Цього дня у ЧДТУ відбувся також дебатний турнір зі сталого розвитку, який організували кафедра економічної кібернетики та маркетингу,  кафедра економіки та підприємництва і кафедра фінансів факультету економіки та управління ЧДТУ.

Велику увагу присутніх викликали і презентації сучасних затребуваних спеціальностей, відкритих у ЧДТУ. Так, цього дня відбулася презентація спеціальності «Облік і оподаткування», яку представила кафедра бухгалтерського обліку, аналізу і аудиту факультету економіки та управління ЧДТУ. Будівельний факультет університету, у свою чергу, презентував такі затребувані спеціальностіяк«Будівництво та цивільна інженерія» та «Геодезія та землеустрій».

Дуже корисними для абітурієнтів виявилися і тестування, за допомогою яких вони могли перевірити свої знання. Так, факультет інформаційних технологій і систем  ЧДТУ провів цього дня тестування з основ інформатики, а лінгвістичний факультет ЧДТУ - тестування абітурієнтів для визначення рівня володіння іноземною мовою.

Загалом, цей день приніс багато корисного як для самого університету, давши можливість продемонструвати усі його досягнення та здобутки, і абітурієнтам та їх батькам, давши можливість дізнатися про всю багатогранність цікавих та престижних професій, які можна здобути у одному із найбільших технологічних вишів України.