,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбувся ІІ Обласний дебатний турнір зі сталого розвитку
Понеділок, 15 травня 2017 09:39

У ЧДТУ відбувся ІІ Обласний дебатний турнір зі сталого розвитку

У ЧДТУ відбувся ІІ Обласний дебатний турнір зі сталого розвитку

В рамках святкування Днів Європи в Україні в Черкаському державному технологічному університеті відбувся ІІ Обласний дебатний турнір зі сталого розвитку.

72 учасники, 24 команди, 14 навчальних закладів з м. Черкаси, м. Сміли, Смілянського, Катеринопільського та Шполянського районів.

Уже другий рік поспіль Черкаський державний технологічний університет збирає небайдужу молодь навколо проблематики сталого розвитку в рамках ІІ Обласного дебатного турніру.

13 травня на базі ЧДТУ учні загальноосвітніх шкіл та студенти провідних коледжів Черкаської області обговорювали ЦІЛІ сталого розвитку у форматі дебатів. В першій грі півфіналу завзято обговорювали пріоритетну для України четверту ціль в рамках теми «Якісну освіту можна здобути в Україні», в другій – болючу для України тему корупції.

За результатами суддівського рішення в фінальному дебатному бою змагались команди Смілянської загальноосвітньої школи №15 «Кліо» та Черкаської загальноосвітньої школи № 6 «New еsprit».

Кубок переможця за рішенням суддівської колегії отримала команда «New еsprit».

Переглянути фотоальбом у Flickr

 

Також в рамках святкування Днів Європи в Україні серед учасників дебатного турніру відбувся конкурс на найкраще представлення країн Європи. Кожна команда шляхом жеребкування обирала країну Європи та протягом 2 хвилин представляла її у будь-який доступний спосіб. Команди проявляли креативність та творчий підхід, описували «фішки» країн.

Також відбувались конкурси для залу, що в цілому створило дружню атмосферу.

Найбільш очікуваною, звісно, була церемонія нагородження, яку урочисто розпочали вітальними словами ректор Черкаського державного технологічного університету Григор Олег Олександрович та заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Березаня Ярослава Григоровича. Переможців ІІ Обласного дебатного турніру нагороджено кубками, переможців конкурсу представлень країн Європи відзначено спеціальними призами від Департаменту регіонального розвитку Черкаської обласної державної адміністрації. А також було ще багато подарунків, сюрпризів та солодощів.

Ганна Бабкова, координатор проекту ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Черкаській області зазначила: «Ми успішно співпрацюємо з Черкаським державним технологічним університетом понад 5 років, спільно організовуємо безліч цікавих заходів, зокрема і для молоді. Ми бачимо та віримо в їхній потенціал, а дебати дають можливість його розкрити. Ми хочемо, щоб в нього повірили і вони самі заради досягнення цілей сталого розвитку!»

Хоч і втомлені, але задоволені всі учасники ІІ Обласного турніру зі сталого розвитку з подарунками та позитивними емоціями, з фото на згадку повернуться додому, маємо надію, з бажанням діяти та створювати своє  європейське майбутнє заради досягнення цілей сталого розвитку!

Щиро вдячні профспілковому комітету ЧДТУ за фінансову підтримку дебатного турніру та за забезпечення учасників харчуванням протягом дня. Окремо висловлюємо подяку  проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» за всебічну підтримку в організації та проведені заходу.