,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбувся День кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем
Четвер, 04 травня 2017 13:56

У ЧДТУ відбувся День кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем

У ЧДТУ відбувся День кафедри  програмного забезпечення автоматизованих систем

У рамках Наукового марафону, приуроченого до 57-річчя Черкаського державного технологічного університету, провела презентацію своїх досягнень та поділилася успіхом із колегами кафедра  програмного забезпечення автоматизованих систем ФІТІС.

- Я гордий із того, що саме наш університет дає путівку у життя таким успішним фахівцям, як інженери програмного забезпечення. За роки їх навчання ми намагаємося допомогти їм стати висококваліфікованими фахівцями – і відчуваємо щиру радість і гордість щоразу, коли чуємо про високі досягнення наших випускників, - із такими словами звернувся до присутніх на презентації кафедри викладачів та студентів ректор ЧДТУ Олег Григор.

- У наш час інженерія програмного забезпечення призначена для вирішення конкретних задач у проблемно-орієнтованих системах, які широко використовуються в різних галузях промисловості, будівельної та космічної техніки, робототехнічних комплексах, медицині, побутовій техніці тощо, -  зазначив на презентації завідувач кафедри Станіслав Первунінський. - Перспектива розповсюдження напрямків діяльності фахівців з інженерії  програмного забезпечення обумовлена високими результатами, які нині досягнуті в ІТ-галузі. Сьогодні наша кафедра співпрацює не лише із відомими університетами України (такими як Національний авіаційний університет, Одеська національна академія зв’язку ім. О.С. Попова), але й досить ефективно розширює міжнародні зв’язки. Наприклад, у межах навчальних практик студентів здійснюється співпраця з фірмою LIMO, (м. Дортмунд, Німеччина), а викладачі та студенти мають змогу стажуватися та навчатися закордоном відповідно до двосторонньої угоди «Erasmus+».

Кафедра здійснює наукові дослідження за такими напрямками, як синтез   структури   та   дослідження   телекомунікаційних систем з шумовими сигналами, основи систем штучного інтелекту, теорія еволюційного навчання штучних інтелектуальних систем.

Саме завдяки цій та іншим п’яти кафедрам Факультету інформаційних технологій і систем, з ініціативи декана ФІТІС Ірини Трегубенко, у ЧДТУ діє освітньо-тренувальний центр, що, завдяки тісній співпраці із цілим рядом українських компаній та підприємств, може забезпечувати різноманітні проекти та курси, пов’язані із сферою ІТ,  як для студентів ЧДТУ, так і для черкащан загалом.

Ефективність навчання на ФІТІС усі присутні на презентації могли оцінити за рівнем представлених там робіт студентів та випускників ЧДТУ. Вони представили свої доповіді на основі сучасних тенденцій та напрацювань у сфері інформаційних технологій. Студенти кафедри представили свої творчі науково-технічні досягнення на спеціально обладнаній виставці - аби всі бажаючі могли ретельно розглянути та обговорити програмні рішення, познайомитися зі вже запатентованими винаходами тощо. Аби не марнувати час перед презентацією кафедри, усі бажаючи мали змогу взяти участь у веселій вікторині на знання основ програмування та пройти цікавий тест «Чи можу я бути програмістом?».