,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ провели технічне тестування та показали психологічні сценки
Середа, 03 травня 2017 15:08

У ЧДТУ провели технічне тестування та показали психологічні сценки

У ЧДТУ провели технічне тестування та показали психологічні сценки

Так незвичайно у рамках Наукового марафону, що триває у ЧДТУ – проходила презентація кафедри загальної екології, педагогіки та психології будівельного факультету Черкаського державного технологічного університету.

Презентація кафедри почалася із тестування студентів різних факультетів ЧДТУ на рівень розвитку технічного мислення. А поки студенти проходили тест Беккета, колектив кафедри розповів про її історію та досягнення.  Зокрема, про те, що  кафедра  є одним з лідерів екологічних досліджень та екологічної освіти регіону. Про  фахівців кафедри, вчених, що досліджують проблеми біологічного різноманіття, екологічного моніторингу, медико-валеологічні аспекти стану здоров’я населення Черкащини та комплекс проблем, пов’язаних з екологічною освітою та вихованням, спрямованих на формування  екологічної відповідальності, мислення та культури у молоді. Серед пріоритетів наукових доробок вчених кафедри – вивчення сучасного стану урбоекосистем та прогнозування шляхів їх розвитку, моніторинг якості питної води та розробка новітніх методів її знезараження, аналіз ландшафтного різноманіття регіону та впровадження основних принципів заповідних територій, розробка основних методів та підходів формування екологічної відповідальності студентів в навчально-виховному процесі ВНЗ, вивчення методів формування екологічної компетентності студентів технічного вишу та їх психолого-педагогічних особливостей студентів і  розробка методів оптимізації навчального процесу, тощо.

Та досягненнями можуть похвалитися не лише викладачі  кафедри – присутній на  її презентації ректор ЧДТУ Олег Григор нагородив грамотами студентів кафедри загальної екології, педагогіки та психології, що беруть активну участь у екологічній роботі та зайняли призові місця на студентських конференціях.

Потому, викладачі кафедри та її студенти продемонстрували присутнім психологічні сценки – театралізовані історії із глибоким психологічним змістом. Оскільки студенти кафедри регулярно отримують дипломи  на Всеукраїнських конкурсах та олімпіадах як результат дослідницької роботи, чимало студентів кафедри можуть продемонструвати свої досягнення та відкриття. Що і було зроблено наостанок презентації кафедри, ряд студентів якої виступив із доповідями за результатами своїх досліджень.