,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбулося спортивно-патріотичне свято «Славних воїнів гідні нащадки»
П'ятниця, 05 травня 2017 11:55

У ЧДТУ відбулося спортивно-патріотичне свято «Славних воїнів гідні нащадки»

У ЧДТУ відбулося спортивно-патріотичне свято «Славних воїнів гідні нащадки»

Напередодні визначних дат у світовій  історії Черкаський державний технологічний університет влаштував спортивно-патріотичне свято «Славних воїнів гідні нащадки», присвячене Дню пам′яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом.

 

Цього дня до вишу завітали шановані гості – колишні співробітники університету,  дитячі та юнацькі роки яких опалені  Другою світовою війною: малолітній в’язень УЮТЕНБУРГУ Раїса Чепіль, учасник війни, майор у відставці, інженер із ремонту двигунів літаків Микола Шмулій, ветеран війни Василь Кулаковський. Майстер із водіння автошколи ЧДТУ Олександр Кімін, який, повернувшись із зони АТО, продовжує працювати у вищому навчальному закладі, взяв слово перед учасниками патріотичного заходу. 

Студенти Черкаського державного технологічного університету добре знають, що лише люди з великою силою духу та загартованим тілом виходять переможцями з будь-яких випробувань, підготованих непередбачуваною долею. Відтак, студенти активно займаються різними видами спорту завдяки чудовій спортивній базі Черкаського державного технологічного університету, постійній підтримці керівництва, що забезпечує результативність спортсменів на всеукраїнському, міжнародному та регіональному рівнях.

-         Сьогодні ми, насамперед, відзначаємо День перемоги, тож на нинішньому святі ми продемонструємо гідну фізичну підготовку та спортивні досягнення, - наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. - Я впевнений, що сьогодні всі стануть переможцями, адже ми - єдина Україна, ми –  єдиний Університет.

Переглянути фотоальбом у Flickr

 

У свою чергу один з ініціаторів проведення заходу – керівник комунальної установи Черкаської обласної ради «Черкаський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Олександр Волошин зазначив, що «розумні очі та здорові тіла студентства – безперечна запорука сильної нескореної нації».

У святі «Славних воїнів гідні нащадки» взяв  участь та виступив голова Черкаської обласної організації ветеранів Володимир Веретільник.

На заході констатувалося, що без цілковитого визволення від окупантів України у жовтні 1944 року, без історичної Перемоги над фашизмом у травні 1945 року не постала б у наш час, на початку 90-тих років ХХ століття вільна, суверенна, незалежна Українська держава.

Під час заходу пригадали не лише буремні часи війни минулого століття, а й сьогоденні воєнні дії на сході України. Нині тридцять дев’ять студентів ЧДТУ перебувають в зоні АТО, а на навчання до Черкаського державного технологічного університету цьогоріч вступило 34 особи, які були та є учасниками антитерористичної операції.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять студентів ЧДТУ, які   ціною власного життя захищали нашу країну. У запеклій боротьбі за мир перестали битися серця студента 5 курсу факультету електронних технологій Євгена Присяжного, випускника будівельного факультету Сергія Амброса та випускника факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Олега Новохатька.

Під час спортивно-патріотичного свята окремо відзначили студентів-спортсменів, які продемонстрували вагомі  результати у різних видах спорту.

Усі учасники заходу мали нагоду переглянути показові виступи кращих спортсменів та зануритись у вир спортивних змагань серед факультетів Черкаського державного технологічного університету із трьох видів спорту: армспорт, поштовх гирі та перетягування канату.

Учасників свята привітали своїми показовими виступами майстер спорту з бойового самбо Зелінський Олександр та кандидат у майстри спорту з бойового самбо Фуркало Роман, які представляють клуб змішаних єдиноборств «Грізлі», заснований чемпіоном світу з бойового самбо, майстром спорту міжнародного класу, президентом Федерації бойового самбо Черкаської області  Вячеславом Василенко, який, до речі, був присутнім на святі, та отримав Грамоту ЧДТУ за підтримку студентства ЧДТУ.

За результатами змагань найсильнішим спортсменом визнано студента лінгвістичного факультету Івана Березіна, який виборов перші місця в змаганнях із армспорту та поштовху гирі. А в перетягуванні канату беззаперечну перемогу здобула команда факультету електронних технологій.

Загалом, почесні місця розподілилися таким чином:

У змаганнях  із армспорту:

І місце – Березін Іван  (ЛФ);

ІІ місце – Якименко Юрій  (ФЕТ);

ІІІ місце – Магльований  В’ячеслав  (БФ).

У змаганнях  із поштовху гирі:

І місце – Березін Іван  (ЛФ);

ІІ місце – Савченко Володимир (ФКТМД);

ІІІ місце – Якименко Юрій  (ФЕТ).

У змаганнях  із перетягування канату:

І місце – збірна команда факультету електронних технологій;

ІІ місце – збірна команда ФКТМД.

Та, не зважаючи на результати спортивної боротьби, всі учасники змагань отримали солодкі подарунки від профспілкового комітету ЧДТУ.