,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбувся День кафедри інформаційної безпеки та комп'ютерної інженерії
Четвер, 27 квітня 2017 09:14

У ЧДТУ відбувся День кафедри інформаційної безпеки та комп'ютерної інженерії

У ЧДТУ відбувся День кафедри інформаційної безпеки та комп'ютерної інженерії

Науковий марафон Черкаського державного технологічного університету триває і почесну естафету підхопила кафедра інформаційної безпеки та комп'ютерної інженерії.

-      Кафедра інформаційної безпеки та комп'ютерної інженерії займається серйозною діяльністю, має вагомі наукові надбання викладачів та студентів і дає ґрунтовні знання для подальшого професійного розвитку та перспективного кар’єрного росту, - наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор

Кафедру інформаційної безпеки та комп'ютерної інженерії було утворено 3 липня 2014 року, шляхом злиття двох потужних кафедр: кафедри комп’ютерних систем та мереж і кафедри системного програмування. Під мудрим керівництвом засновника та натхненника кафедри професора Володимира Рудницького, який сьогодні обіймає посаду проректора з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків, у колективі працюють віддані студентству та науці досвідчені викладачі. Викладачі кафедри інформаційної безпеки та комп'ютерної інженерії беруть участь у міжнародних конференціях, літніх школах, як на терені України, так і за її межами. Студенти активно долучаються до участі у різноманітних заходах та конференціях, знаходять час і для саморозвитку та самовдосконалення. Про успішне навчання студентів кафедри свідчать неодноразові перемоги у міжнародних і вітчизняних конкурсах та олімпіадах. Минулого тижня студенти Мирослав Теличко, Олександр Бойко та Богдан Ступка здобули золоту перемогу в олімпіаді з комп’ютерної інженерії.  До того ж, співробітники  і студенти старших курсів ведуть активну профорієнтаційну роботу та волонтерську діяльність серед учнів та студентів шкіл і професійних ліцеїв. Нещодавно викладачі кафедри представляли факультет інформаційних технологій і систем ЧДТУ на щорічній обласній виставці педагогічних технологій «Профтехосвіта Черкащини  2017». Представники кафедри  інформаційної безпеки та комп'ютерної інженерії провели заняття для педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів на тему «Інформаційні технології – міст між сучасним викладачем та молоддю». Як результат, у рамках співпраці кафедри з навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Черкаській області, запропоновано запровадити майстер-класи для викладачів професійно-технічних закладів із використанням відповідних програмних пакетів освітнього процесу.

Крім цього, у межах проекту «Урок ЧДТУ» викладачі кафедри  інформаційної безпеки та комп'ютерної інженерії представляли факультет інформаційних технологій і систем ЧДТУ у Черкаській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №32. Викладачі та магістри кафедри провели цікавий пізнавальний захід на тему «Перспективи ІТ: віртуальна та доповнена реальність», під час якого школярам школярі дізналися про сучасні інформаційні технології. А незабаром подібні уроки відбудуться ще у кількох черкаських школах, зокрема адміністрація шкіл №15 та №34 вже дали на це згоду.

Варто зазначити, що студенти 4 курсу отримали перший досвід волонтерської роботи під час проведення групових занять із комп’ютерної грамотності для представників старших поколінь, які є слухачами Народного університету «Академії наукових технологій». Кафедра інформаційної безпеки та комп'ютерної інженерії і надалі планує співпрацювати з Народним університетом, ділитися своїми знаннями та досвідом із тими, хто цього потребує.

Серед поважних гостей заходу був і координатор Народного університету Сергій Мордвінов, який виступив перед аудиторією і закликав у жодному разі не зупинятися на досягнутому.  А у підтвердження співпраці з Черкаським професійним ліцеєм, у гості завітали учні цього навчального закладу, які, сподіваємося, стануть частиною дружньої родини Черкаського державного технологічного університету. 

Під час заходу було презентовано не лише загальну інформацію про кафедру, викладацький склад, напрями діяльності, а й приділено увагу науковим здобуткам та досягненням, зокрема на стендах були представлені наукові здобутки викладачів та студентів, з якими можна було ознайомитися ближче.

Кафедра інформаційної безпеки та комп'ютерної інженерії живе активним суспільним, науковим та творчим життям у тісній співпраці зі студентством, із науковими установами та міжнародними організаціями, продовжуючи розвиватися та збагачуватися науковими здобутками та важливим досвідом.