,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У Черкасах пройшла ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Регіональний дизайн і освіта: потенціал сучасності»
Четвер, 27 квітня 2017 12:43

У Черкасах пройшла ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Регіональний дизайн і освіта: потенціал сучасності»

У Черкасах пройшла ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Регіональний дизайн і освіта: потенціал сучасності»

Напередодні Дня дизайнера її ініціювала кафедра дизайну Черкаського державного технологічного університету, приурочивши конференцію до 15 річниці із дня свого заснування.

Саме тому захід розпочався у надзвичайно урочистій атмосфері   - зі слів вітання колективу кафедри та університету від відомих черкаських художників, представників вишів з різних куточків України. Конференції передувала виставка студентських робіт: експозиція графіки та дефіле колекції одягу, демонстрували який також студенти.

- Кафедра дизайну нашого університету дуже потужна, вона має славну історію і багато досягнень, - із такими словами звернувся до присутніх ректор ЧДТУ Олег Григор. – Колектив саме цієї кафедри, її викладачі та студенти завжди беруть активну участь у громадському житті міста, його соціальних проектах. Їх приклад надихає інших людей творити – заради добра.

Цього дня викладачі кафедри були нагороджені Почесною грамотою та Подякою ЧДТУ – за багаторічну сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток освіти України і регіону. Крім того, студенти кафедри дизайну отримали відзнаки Спілки дизайнерів України за участь та перемогу у конкурсі листівок до Дня дизайнера.

Переглянути фотогалерею у Flickr

 

Робота самої конференції була надзвичайно плідною: зібравши фахівців дизайну зі всієї України, освітяни ЧДТУ підняли для обговорення ряд важливих тем, таких як потенціал сучасного дизайну, проблеми його розвитку, історичну роль дизайну та його внесок у розвиток України.

Перед початком конференції до Черкаського державного технологічного університету завітали представники Academy of Fine Arts із польського міста Краков, завідувачі кафедр дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв та Херсонського національного технічного університету.

-  Сьогодні дуже важливо підтримувати промисловий дизайн, на рівні з іншими напрямками, оскільки в Україні лише 4 школи, а саме в Черкасах, Києві, Харкові та Херсоні підтримують цей напрямок, - наголосив завідувач кафедри дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв, професор  Олександр Бойчук під час зустрічі з ректором ЧДТУ. - Промисловий дизайн – це стержень, з якого беруть початок всі інші напрямки.

У свою чергу завідувач кафедри дизайну ЧДТУ, професор  Наталія Романенковпевнена, що «промисловий дизайн практично став основою розвитку власне дизайну».

- Надзвичайно приємно, коли не лише українці, а й представники інших країни співпрацюють у мистецькому напрямку,- зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор. - Нам необхідно обмінюватися досвідом різних шкіл, аби створити певну культуру в Україні.

- Якщо ми перестанемо спілкуватися, зустрічатися, обмінюватися інформацією і енергетикою, тоді і викладати буде неможливо, - підтримала Олега Олександровича завідувач кафедри дизайну Херсонського національного технічного університету, професор Олена Чепелюк.