,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ феєрично хімічили під час Наукового марафону
Четвер, 13 квітня 2017 11:45

У ЧДТУ феєрично хімічили під час Наукового марафону

У ЧДТУ феєрично хімічили під час Наукового марафону

Естафету Наукового марафону, що стартував 15 березня в ЧДТУ, підхопила кафедра хімічної технології та водоочищення, влаштувавши справжню «Хімічну феєрію» у холі першого корпусу.

Не секрет, що для тих, хто не володіє хімічним ремеслом, всі хімічні перетворення, експерименти і досліди, здаються дивом або проявом магії.Тож, студентам університету та учням шкіл було запропоновано пізнавальну виставку, на якій можна було познайомитися з методами очищення води, коагуляцією, сучасними системами визначення жорсткості води, цікавими та ефектними хімічними експериментами. Серед експериментів, які вражали глядачів, були представлені: «зубна паста для слона», утворення «хімічного молока», синтез газованої води, якісні реакції на залізо, барій та карбонат-іон. Ніхто із присутніх на марафоні  не залишився байдужим, оглядаючи виставку робіт переможців конкурсу «Екологічна казка» на тему «Як Дніпро черкасців напуває».

До того ж, учасники заходу взяли участь у захопливому квесті та  хімічній вікторині, наввипередки відповідаючи на всі питання та демонструючи високий рівень хімічних знань.

А переможцям квесту вдалося попередити «екологічну катастрофу», знайшовши всі необхідні для цього хімічні елементи, за що і отримали солодкі подарунки.

Переглянути фотоальбом у Flickr

 

Наступним етапом Наукового марафону ЧДТУ для кафедри хімічної технології та водоочищеннястало проведення науково-практичної конференції  «Багатогранна та гармонічна хімія».

Символічно, що саме у день, коли весь світ відзначає День Космонавтики, ми презентуємо нашу кафедру, яка 34 роки тому започаткувала науково-практичні конференції, під час яких студенти ділилися своїми досягненнями та відкриттями в області хімічних наук,  - зазначив у вітальному слові завідувач кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ, професор Геннадій Столяренко.– Можна сказати, що ми теж були певною мірою піонерами, першовідкривачами та дослідниками безмежних можливостей багатогранної науки.

Сьогодні студенти кафедри хімічної технології та водоочищення мають унікальну нагоду проходити річне навчання в університетах Норвегії, Польщі та Німеччини та набувати досвіду під час стажування закордоном у межах міжнародних проектів «WaterHarmonyEurasiaII» та «Erasmus+».

Цього року значно розширюються напрямки досліджень та їхня якість завдяки надходженню за проектами обладнання на 40 тисяч євро.

- На кафедрі хімічної технології та водоочищення працює потужна наукова школа, яка дала поштовх до отримання та реалізації міжнародних проектів, а відтак і міжнародного визнання,- наголосив проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, професор Валентин Лазуренко.

Під час науково-практичної конференції  присутні заслухали 17 доповідей, 5 з яких представили учні Черкаської загальноосвітньої школи №15 та Черкаської спеціалізованої школи № 3. Загалом на розгляд оргкомітету конференції було надано 64 доповіді.