,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ планують відкрити Міжнародний мовний центр
Середа, 05 квітня 2017 09:39

У ЧДТУ планують відкрити Міжнародний мовний центр

У ЧДТУ планують відкрити Міжнародний мовний центр

У межах Наукового марафону ЧДТУ відбулася презентація кафедри української мови та загального мовознавства.

Викладачі кафедри української мови та загального мовознавства вже багато років успішно впроваджують у життя цілу систему мовних заходів, спрямованих на розвиток поваги та любові до рідної мови. Тож і цього разу вони креативно представили свої наукові досягнення та здобутки, поділилися досвідом участі у міжнародних та всеукраїнських конференціях,  розповіли про перспективи розвитку кафедри та плани на найближче майбутнє. Серед ефективних перспектив розвитку і відкриття Міжнародного мовного центру, який покликаний зміцнити міжнародні зв’язки, розширити географію освітньої та наукової співпраці, зокрема з країнами Сходу, Середньої та Південно - Східної Азії.

- Символічно, що саме у рамках Наукового марафону відкривається Міжнародний мовний центр ЧДТУ, - наголосив ректор ЧДТУ Олег Григор. - Міжнародний мовний центр – це та структура, яка дозволить подолати всі мовні бар’єри, заохотить іноземних студентів до навчання у Черкаському державному технологічному університеті та підніме наш освітній заклад на значно вищий рівень.

Переглянути фотоальбом у Flickr

 

Окрім цікавих презентацій, кафедра української мови та загального мовознавства запропонувала присутнім взяти участь у невеличких тренінгах з китайської, арабської та турецької мов, які провели носії мови, іноземні студенти ЧДТУ з Китаю, Єгипту та, відповідно, із Туреччини. На початку кожного тренінгу студенти розповіли про себе та про свою країну нашою мовою, заохотивши всіх вивчити кілька фраз ввічливості і їхніми рідними мовами. Тож, після занять, ті, хто сумлінно повторював іншомовні фрази, могли вітатися, дякувати та прощатися трьома іноземними мовами.

А на завершення мовної зустрічі, всіх чекала весела перевірка знань державної української мови. Викладачі кафедри української мови та загального мовознавства відкрили яскравий, багатогранний, глибокий та багатий світ української мови та надихнули на викорінення російськомовних кальок із повсякденного спілкування.