,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Естафету наукового марафону перейняла кафедра комп’ютеризованих та інформаційних технологій у приладобудуванні
Четвер, 06 квітня 2017 09:10

Естафету наукового марафону перейняла кафедра комп’ютеризованих та інформаційних технологій у приладобудуванні

Естафету наукового марафону перейняла кафедра комп’ютеризованих та інформаційних технологій у приладобудуванні

В рамках Наукового марафону Черкаського державного технологічного університету свої досягнення презентувала кафедра комп’ютеризованих та інформаційних технологій у приладобудуванні.

Наразі кафедра активно розвиває школу пєзотехнікиімені професора Валерія Михайловича Шарапова. З часу її створення науковцями цієї школи було захищено 2 докторських та 19 кандидатських дисертацій. Сьогодні школа налічує в своєму складі 11 кандидатів технічних наук, які активно продовжують свої наукові дослідження, та 3 молодих науковців, які тільки розпочали роботу над дисертаціями докторів філософії в інженерії. За час існування школи у період з 1999 по 2016 роки науковцями школи опубліковано понад 1000 наукових робіт, у тому числі: 24 монографії та більше 400 винаходів.

Серед напрямків наукової роботи школи -  розробка електроакустичних п’єзоперетворювачів для гідро- та електроакустики, розробка п’єзоелектричних резонансних датчиків сили, розробка п’єзокерамічних сканерів для скануючих зондових мікроскопів, розробка медичних приладів, принцип дії яких заснований на п’єзоефекті, розробки в галузі енергозбереження та розробки в галузі робототехніки.

А свій захід у рамках цьогорічного наукового марафону кафедра вирішила присвятити популяризації науки, зокрема робототехнічного напряму, який активно розвивається на кафедрі останнім часом, для підростаючих поколінь. Тому презентацію наукових здобутків кафедри на запрошення відвідали випускники Черкаського політехнічного технікуму та учні Черкаської гімназії № 9 ім. О. Луценка.

Студенти, які навчаються на спеціальностях кафедри комп’ютеризованих та інформаційних технологій у приладобудуванні, активно залучаються до науково-дослідної роботи, яка органічно пов’язана з кафедральною тематикою. Традиційною формою участі студентів у науковій роботі є участь у науково-дослідних та госпдоговірних проектах кафедри, у наукових конференціях, конкурсах студентських робіт, - розповідає завідувач кафедри комп’ютеризованих та інформаційних технологій у приладобудуванні Юлія Бондаренко, - у рамках наукового марафону ми презентуємо досягнення не тільки науково-педагогічного складу, а й студентів нашої кафедри. Нині ми не зупиняємося на досягнутому, щодня самоудосконалюємося.