,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини В ЧДТУ вперше пройшов конкурс юнацької творчості «Крила - 2017»
П'ятниця, 31 березня 2017 13:20

В ЧДТУ вперше пройшов конкурс юнацької творчості «Крила - 2017»

В ЧДТУ вперше пройшов конкурс юнацької творчості «Крила - 2017»

обласний фестиваль-конкурс юнацької творчості «Крила - 2017» відбувся в Черкаському державному технологічному університеті.

 

За дорученням ректора ЧДТУ Олега Григора проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко привітав всіх присутніх із відкриттям I Черкаського обласного фестивалю-конкурсу юнацької творчості «Крила-2017» та побажав чудових виступів та відмінних результатів.

-       Сьогодні на Черкащині започатковується новий фестиваль, який покликаний популяризувати здобутки української культури серед юнацтва, – наголосив проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко. - Відомо, що університети - це найбільші осередки духовності, культури та навчання. Черкаський державний технологічний університет, крім того, що готує якісних фахівців з технічних, лінгвістичних, економічних, будівельних, туристичних та інших спеціальностей, має надзвичайно потужну гуманітарну складову. У нас працює Центр студентського розвитку та культурних програм, який сприяє розкриттю творчих здібностей молоді. Ми сподіваємося, що незабаром щорічний обласний Фестиваль-конкурс юнацької творчості «Крила» вийде на всеукраїнський рівень, а далі й на міжнародний.

Переглянути фотоальбом у Flickr

 

Заступник начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Валентина Ткаченко у вітальному слові відзначила надзвичайний запал, вируючу через край енергію та запальний блиск в очах учасників Фестивалю-конкурсута побажала всім беззаперечної перемоги.

-       Те, що ви сьогодні маєте нагоду продемонструвати свої таланти – це вже перемога, - зазначила Валентина Ткаченко. – Хай ваші крила будуть міцними, а політ високим і тривалим! Українці мають шалений творчий потенціал, а відтак наша держава – непереможна!

Сьогодні в трьох номінаціях «Авторська поезія», «Театральне мистецтво» та «Художнє слово» змагається юнацтво з усієї Черкаської області. Для когось цей конкурс є першою спробою на великій сцені, а для когось таке дійство поповнить скарбничку мистецького досвіду. 

-       Цей конкурс, перш за все, боротьба із самим собою, адже потрібно перебороти свій страх і відкритися людям за допомогою поезії, - розповідає учениця Корсунь-Шевченківської загальноосвітньої спеціалізованої школи №5 Яна Пінькас, - Декому це допоможе в майбутньому обрати правильно професію.  Виступаю в номінації «Художнє слово» і буду розповідати вірш Тараса Шевченка «Утоплена». Кожен з нас обирає той витвір, історію якого він може прожити і відчути на сцені.

Зі словами привітань звернулася до присутніх і голова обласної профспілкової організації працівників освіти і науки України Ольга Жалдак, яка запевнила організаторів Фестивалю-конкурсу у продовженні підтримки з боку обласної профспілкової організації культурно-мистецьких заходів ЧДТУ. - Такий фестиваль, така робота з обдарованою молоддю наповнює наші душі надією та вселяє віру в наші серця, - зазначила Ольга Жалдак.

-       Історично та традиційно склалося, що Черкаський державний технологічний університет є осередком культури та мистецтва, – підкреслив директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігор Волошин. – Сьогодні ЧДТУ створює багатогранні умови не лише для навчання, а й для виховання та всебічного розвитку особистості.

Переможці І обласного фестивалю юнацької творчості «Крила - 2017» :

У номінації «Театральне мистецтво»

I місце – Театр «Аз-ART» (Черкаський Гуманітарно-правовий ліцей Черкаської міської ради Черкаської області)

II місце – Театр «ДівАн» (ЧНУ імені Богдана Хмельницького)

III місце – Театр-студія «АРТ» (Комунальний вищий навчальний заклад «Корсунь-Шевченківський педагогічний коледж імені Т.Г.Шевченка»)

Номінація «Найкраще режисерське бачення» – Театр «Мрія» (Шрамківська ЗОШ I-IIIступенів Драбівського району)

Номінація «За оригінальність постановки» – Театр «Міраж» (Будинок дитячої та юнацької творчості Смілянської міської ради Черкаської області)

Найкраща чоловіча роль – Федір Колосов (Черкаський гуманітарно-правовий ліцей)

Найкраща жіноча роль – Ірина Сім’яниста (Шрамківська ЗОШ I-IIIступенів Драбівського району)

 

У номінації «Художнє слово»

Гран-прі Яна Пінькас (Корсунь-Шевченківська загальноосвітня  спеціалізованої школи № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов)

місце – Лаврик Мирослава (Нехайківський навчально-виховний комплекс «ЗОШI-IIIступенів – дошкільний навчальний заклад»ім.І.Н.Степаненка)

II місце – Іван Барковський (Канівський коледж культури і мистецтв)

III місце – Анна Рамазанова (ЧДТУ)

Номінація «За кращий художній образ» – Анастасія Асташова (Нехайківський навчально-виховний комплекс «ЗОШ I-IIIступенів – дошкільний навчальний заклад» ім. І.Н.Степаненка)

Номінація «Найкраще пластичне рішення» – Валентина Колос (ЧНУ ім. Б.Хмельницького)

Номінація «За виконавську майстерність» – Юлія Гульбіщева (Будинок дитячої та юнацької творчості Смілянської міської ради Черкаської області)

 

У номінації «Авторська поезія»

місце – Анастасія Піскова (Черкаський державний технологічний університет)

II місце – Іван Барковський (Канівський коледж культури і мистецтв)

III місце – Валентин Тупота (Черкаський Державний бізнес коледж)

Номінація «За авторську відданість та популяризацію поетичного жанру» Людмила Мінська (Черкаське музичне училище ім.С.С. Булака-Артемовського)

Номінація «За любов до поетичного слова і творчий пошук» – Олександра Квятковська (ЗОШ I-IIIступенів №5)

Номінація «За майстерність виконання власного твору» – Анна Жадан