,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ обговорили умови співпраці з Університетом Економіки в Бидгощі
П'ятниця, 17 березня 2017 09:36

У ЧДТУ обговорили умови співпраці з Університетом Економіки в Бидгощі

У ЧДТУ обговорили умови співпраці з Університетом Економіки в Бидгощі

Учора до Черкаського державного технологічного університету завітала делегація з польського Університету Економіки в Бидгощі (WSG). На зустрічі з керівництвом ЧДТУ йшлося про потенційні напрямки україно-польського партнерства та про можливість підписання угоди про співпрацю.

-      Ми вже маємо досвід співпраці з українськими університетами. На сьогоднішній день ми уклали договори про співпрацю з 42 університетами у 17 містах України,- зазначила представник Університету Економіки (WSG) Світлана Кашуба. – Наш освітній заклад реалізовує багато меценатських, культурних та бізнес проектів, працює за програмою подвійного дипломування. Тож, ми будемо раді співпраці з Черкаським державним технологічним університетом.

Сьогодні Університет Економіки в Бидгощі вважається найбільшим недержавним вищим навчальним закладом  Польщі на півночі країни. Вже більше 10 років тут щорічно навчається 5,5 тисяч студентів на стаціонарних і заочних формах навчання. Усі освітні програми разробляються в тісній взаємодії з провідними представниками наукових і  виробничих областей економіки для забезпечення випускників конкурентоспроможністю на світовому ринку праці. Крім цього, Університет Економіки добре відомий своєю співпрацею з підприємцями культурних установ і органів самоврядування.

Одним із важливих елементів розвитку польського вишу є міжнародне співробітництво. Університет постійно бере участь у міжнародних програмах із обміну студентами і викладачами, здебільшого в межах програми Еразмус.

-      Президент Університету Економіки в Бидгощі, Кшиштоф Сікора, є Почесним Консулом України в Польщі, - наголосила  Світлана Кашуба. – До того ж, при нашому університеті створено Почесне українське консульство, консультаційний пункт для українців, які перебувають на території Польщі.