,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 14 березня - День українського добровольця
Вівторок, 14 березня 2017 09:21

14 березня - День українського добровольця

14 березня - День українського добровольця

14 березня, згідно з рішенням Верховної Ради України (постанова № 4261 від 17.01.2017 року) у нашій державі відтепер щороку відзначатиметься День українського добровольця.

У пояснювальній записці до законопроекту підкреслено, що березень 2014 року увійшов до новітньої історії України завдяки фактичній анексії Кримського півострова військами Російської Федерації.

«У березні 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію материкової України та бажаючи захистити незалежність, суверенітет та територіальну цілісність своєї держави, згідно рішення керівництва Самооборони Майдану, добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у воєнних діях», – зазначається  у записці.

На переконання голови Верховної Ради України Андрія Парубія, «День українського добровольця стане однією з основ, на якій будуть зростати і гартуватися нові покоління вільних українців. Рішенням Верховної Ради ми закарбували навіки героїзм українських лицарів».