,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ вручив дипломи іноземним випускникам
Вівторок, 14 лютого 2017 17:02

ЧДТУ вручив дипломи іноземним випускникам

ЧДТУ вручив дипломи іноземним випускникам

Черкаський державний технологічний університет вручив цьогоріч дипломи  24 бакалаврам та  9 магістрам, переважно іноземним випускникам Факультету економіки та управління.

Ректор ЧДТУ Олег Григор вручив Почесні грамоти ЧДТУ студентам-випускникам,  що приїхали до навчального закладу на навчання з Туркменістану, Азербайджану, Сирії та брали активну участь у студентському житті університету. Це Дурдивелієв Джумагелді Гуванджович, Ерніязов Мердан Байрамович, Абілов Сахіб-Заман Бейбаба огли, Таджієв Заріф Амандавлетович.

З вітальним словом до випускників звернувся директор Навчально-наукового центру по роботі з іноземними студентами, кандидат історичних наук, доцент, Олександр Білик.

Слід зазначити, що у 1988 році з метою мовної та спеціальної підготовки іноземних громадян для подальшого навчання на факультетах в навчальному закладі було створено Факультет по роботі з іноземними студентами, який у 2016 році перейменований в Навчально-науковий центр по роботі з іноземними студентами. Таким чином, Центр майже 30 років проводить мовну і спеціальну підготовку іноземних громадян для подальшого навчання на факультетах університету та в інших ВНЗ України.

За час його існування в Центрі навчались 2 950 студентів з 52-х країн світу, зокрема з Азербайджану, Туркменістану, Китаю, В'єтнаму, Гвінеї-Бісау, Гани, Гвінеї, Грузії, Сирії, Індії, Іраку, Іспанії, Італії, Великобританії, Кувейту, Йорданії, Лівії, Малайзії, Палестини, Росії, Саудівської Аравії, США та інших держав.

Центр підтримує тісні зв'язки з Українським державним центром міжнародної освіти, дипломатичними представництвами іноземних держав в Україні та центрами по роботі з іноземними студентами різних ВНЗ України. Досвідчені викладачі та сучасні освітні технології дозволяють отримати необхідні знання та навички для успішного працевлаштування і кар'єрного зростання. А це дозволить молодому фахівцеві бути мобільним, незалежним і захищеним в глобалізованому світі.