,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Хіміки-технологи ЧДТУ відвідали підприємство з виготовлення водоочисного обладнання Ecosoft
П'ятниця, 27 січня 2017 10:38

Хіміки-технологи ЧДТУ відвідали підприємство з виготовлення водоочисного обладнання Ecosoft

Хіміки-технологи ЧДТУ відвідали підприємство з виготовлення водоочисного обладнання Ecosoft

20 січня підприємство Ecosoft, що займає більше 50 відсотків ринку водоочисного обладнання України, люб’язно відкрило свої двері перед студентами та викладачами кафедри хімічних технологій та водоочищення.

Це підприємство для відвідування було обране не просто так. Воно є унікальним за своєю суттю, оскільки у 1991 році було засноване хіміками-технологами КПІ – сім’єю Мітченко. А починали вони з невеликої власної лабораторії, в якій проектували рішення в області очистки води для енергетики та харчової промисловості. Зараз у компанії працює майже 300 чоловік, 40 з яких — професіонали водної галузі.  Це підприємство є яскравим прикладом синергії науки та бізнесу, плодами якої стали розробки, що користуються попитом в Україні, а також ще в 44 країнах світу, серед яких США, Німеччина, Велика Британія, Італія та ін.

Окрім ознайомлення з виробництвом та технологічними процесами виготовлення продукції,було досягнуто домовленостей про можливість проходження оплачуваної виробничої практики на підприємстві для студентів кафедри ХТВ. Також, було досягнуто домовленостей стосовно проведення на кафедрі пуско-налагоджувальних робіт установки зворотнього осмосу, яка була закуплена в рамках міжнародного проекту "Water Harmony".

Учасники екскурсії дуже вдячні Первинній профспілковій організації ЧДТУ та проекту "Water Harmony Erasmus +", які взяли на себе всі фінансові витрати та надали можливість насолодитися поїздкою та підкріпити отримані в рамках навчального процесу теоретичні знання наочними прикладами.