,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Сьогодні Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту
П'ятниця, 27 січня 2017 09:29

Сьогодні Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Сьогодні Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Щороку, 27 січня, увесь світ вшановує Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту, покликаний уберегти майбутнє людства від подібних актів геноциду та назавжди зберегти   пам'ять про мільйони загиблих під час Другої світової війни. Голокост став трагедією загальнолюдського значення, породженою ненавистю і фанатизмом, що призвела до умисного винищення мільйонів євреїв та людей інших національностей.

1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об´єднаних Націй ухвалила резолюцію, у якій постановила відзначати 27 січня як Міжнародний день пам´яті жертв Голокосту. Саме цього дня було звільнено від фашистів найбільший із гітлерівських концтаборів, Освенцим, розташований у 70 кілометрах від Кракова, де загинули безневинні люди.

У цей день  - День скорботи і пам’яті - ми разом із цілим світом запалюємо скорботну свічку пам’яті, приєднуючись до загальної туги і співчуття  цьому болю та втраті, ім’я якої - Голокост. Ми приєднуємося до глобальної надії суспільства, що подібного в історії людства не повториться більше ніколи.