,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти Черкаського державного технологічного університету взяли участь у інформаційному заході, присвяченому Всесвітньому дню боротьби з ВІЛ/СНІДом
П'ятниця, 02 грудня 2016 13:21

Студенти Черкаського державного технологічного університету взяли участь у інформаційному заході, присвяченому Всесвітньому дню боротьби з ВІЛ/СНІДом

Студенти Черкаського державного технологічного університету взяли участь у інформаційному заході, присвяченому Всесвітньому дню боротьби з ВІЛ/СНІДом

Лектори з Черкаського обласного відділення ВБО "Всеукраїнська Мережа людей, що живуть з ВІЛ" розповіли студентам про вірус, шляхи передачі та розповіли про можливості жити повноцінне життя із цією хворобою.

Для багатьох ВІЛ-інфікованих життя поділяється на «до» підтвердження діагнозу і «після».  Цей вірус розвивається дуже повільно. Людина, яка заразилася вірусом,  до десяти років може не знати про свій позитивний статус. У середньому, перші симптоми з’являються через п’ять років.

«Наша мета - розповісти людям, донести до них, що жити з вірусом реально так само, як і співіснувати з інфікованими», - розповідає представник організації Петро Ільченко.

Студенти мали змогу поставити запитання лекторам та отримати на них вичерпні відповіді.

«Я двадцять років тому дізналась про свій ВІЛ-позитивний статус. Десять років я лікуюсь, приймаю антиретровірусну терапію. Завдяки цьому я народила здорову дитину. До речі, мій чоловік не інфікований», - поділилася своєю історією гостя заходу Марія Севериненко.

У ході спілкування студенти грали в тематичні ігри та виконували завдання, що дозволило більше дізнатися про вірус та шляхи його передачі.