,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ провели екскурсію майбутнім інженерам
П'ятниця, 02 грудня 2016 10:48

У ЧДТУ провели екскурсію майбутнім інженерам

У ЧДТУ провели екскурсію майбутнім інженерам

Учням Кам’янської районної академії наук показали роботу 3-D принтеру, розповіли про електронну та атомно-силову мікроскопію.

Співпраця Черкаського державного технологічного університету з Кам’янською районною академією наук триває вже дев’ять років. Спільний проект навчальних закладів дозволяє готувати високопрофільних фахівців інженерної справи, починаючи зі шкільних років. Навчатися такій складній науці може не кожен бажаючий, адже для дітей існують певні критерії відбору.

«Два роки тому ми вирішили відбирати учнів академії за певним інженерним профілем. У київському центрі обдарованої дитини ми взяли завдання та протестували учнів 8 - 10 класів шкіл Кам’янського району. Загалом, із двохсот п’ятдесяти восьми школярів здібності до вивчення інженерних спеціальностей мають всього сорок, п'ятнадцять з яких виявили бажання навчатися у нашому закладі. Для цих дітей ми обрали певні інженерні профілі за якими і навчаємо, - розповідає завідувач фізико - технічним відділенням  Кам’янської малої академії наук Володимир Ярмоленко, - «На жаль, сьогодні у нас недостатньо можливостей застосувати теоретичні знання на практиці. Але хочеться зазначити, що з дванадцяти цьогорічних випускників нашої академії, одинадцять вступило на бюджет у різні виші України, а дев’ять з них обрали технічні спеціальності».

Попри те, що школярі мають досить юний вік, вони вже можуть похизуватися результатами роботи. Наприклад десятикласник Назарій Клочанка, учасник Всеукраїнського конкурсу-виставки інноваційних проектів, став переможцем у номінації «Матеріалознавство».

«Наступного року відзначатимемо ювілей десятирічної співпраці ЧДТУ з академією. Ми починаємо працювати з восьмикласниками. Наша головна мета зацікавити учнів науковою інформацією, на базі якої створюються сучасні інженерні технології та залучити їх до виконання науково-дослідних робіт. Для нас надзвичайно важливо, щоб набуті знання учні могли згодом представляти та захищати на рівні області», – ділиться завідувач кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв Черкаського державного технологічного університету Георгій Канашевич.

Галерея зображень