,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Як студенти ЧДТУ відсвяткували «Гарбуз-Фест» (ФОТО)
Вівторок, 01 листопада 2016 10:10

Як студенти ЧДТУ відсвяткували «Гарбуз-Фест» (ФОТО)

Як студенти ЧДТУ відсвяткували «Гарбуз-Фест» (ФОТО)

Вже втретє факультет харчових технологій та сфери обслуговування святкує свою інтерпретацію свята Helloweenпід назвою «Гарбуз-Фест». В рамках дійства між студентами провели змагання «Майстерність – запорука успіху» у різних номінаціях.

Традиційне свято «Гарбуз-Фест» вже втретє проводять в стінах Черкаського державного технологічного університету. За словами ректора ЧДТУ Олега Григора, такі заходи дійсно потрібні, адже це не лише розвага, але і гарна практика для студентів факультету харчових технологій та сфери обслуговування.

«Сьогоднішній захід – не лише демонстрація кулінарних здібностей студентів, але й свято. Майбутні фахівці з готельно-ресторанної справи та туризму виробляють навички, щоб застосовувати їх у своїй роботі в Україні та в світі. Більшість наших вихованців працюють  в закладах ресторанного господарства і готелях. Сьогодні студенти презентують страви, які приготували вдома. Головною особливістю конкурсу була страва з гарбуза, – коментує декан факультету харчових технологій та сфери обслуговування Лариса Чепурда.

Ініціативні групи змагалися в таких номінаціях: оригінальність ідеї, презентація країни; гарбуз-карвінг; гарбузова випічка; тематична сервіровка; Пан та Пані Гарбузфест.

«Сьогодні на заході ми представляли країну Бразилію. В них ніч з 31 жовтня на 1 листопада святкується як День пам’яті померлих. В цей день проводяться служби в церквах, також бразильці мають офіційний вихідний», – розповідає конкурсантка, студентка четвертого курсу Ангеліна Каракай.

У змаганнях взяли участь п'ятнадцять ініціативних груп від кожної спеціальності.

«Родзинкою нашого заходу став карвінг. Це коли на гарбузах вирізають різні малюнки. Для нас, студентів, це цікаво, таким чином ми також і практикуємося», – розповідає третьокурсник Михайло Котенко.