,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ПАМ’ЯТІ КОЛЕГИ
Вівторок, 01 листопада 2016 13:19

ПАМ’ЯТІ КОЛЕГИ

ПАМ’ЯТІ КОЛЕГИ

1 листопада 2016 року пішов з життя Анатолій Платонович ТКАЧЕНКО – колишній декан Фінансово-економічного факультету, кандидат технічних наук, доцент, почесний професор Черкаського державного технологічного університету, член-кореспондент Академії будівництва України (секція економіки).

Народився А.П.Ткаченко 20 грудня 1934 р. на Луганщині. У 1935 р. сім’я переїхала на Черкащину, у с. Товмач Шполянського району. У 1953 р. закінчив школу у м.Шпола. У 1953-1958 рр. навчався у Криворізькому гірничорудному інституті, після закінчення якого працював на підприємствах Донеччини (Микитівський ртутний комбінат) та Львівщини (Роздольський гірничохімічний комбінат). На виробництві пройшов шлях від начальника зміни до головного інженера цеху, заступника директора комбінату з виробництва.

Навчався в аспірантурі Криворізького гірничорудного інституту, у 1971 р. захистив кандидатську дисертацію.

У 1974 р. перейшов на викладацьку роботу до Чернівецького державного університету, де працював старшим викладачем, доцентом кафедри економіки, організації та управління, заступником декана економічного факультету.

         У 1982 – 2008 роках  працював у нашому навчальному закладі  на посадах доцента і декана механічного (з 1984 р.), машинобудівного (з 1989 р.), фінансово-економічного (з 1993 р.) факультетів.

Автор понад 100 наукових та навчально-методичних праць, у тому числі двох монографій і трьох навчальних посібників.

Член редакційної колегії Збірника наукових праць ЧІТІ – ЧДТУ (Серія: Економічні науки).

Вагомий внесок А.П. Ткаченка у становлення і розвиток університету, формування матеріальної і навчально-методичної бази економічної освіти, підготовку інженерних та економічних кадрів для Черкаського регіону.

Колектив Черкаського державного технологічного університету глибоко сумує і висловлює щире співчуття рідним та близьким А.П. Ткаченка.

Прощання з А.П.Ткаченком відбудеться 02 листопада 2016 р.  о 12.00 за адресою: м. Городище,  вул. Довженка, 3.