,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Артилерійська операційна система, принтер для друку органів та виклик поліції «в один клік», - масштабна презентація винаходів відбулася в ЧДТУ
Понеділок, 24 жовтня 2016 12:32

Артилерійська операційна система, принтер для друку органів та виклик поліції «в один клік», - масштабна презентація винаходів відбулася в ЧДТУ

Артилерійська операційна система, принтер для друку органів та виклик поліції «в один клік», - масштабна презентація винаходів відбулася в ЧДТУ

Інформаційно-просвітницький захід "Noosphere Stud Tech Fest" вперше відбувся в Черкаському державному технологічному університеті

На дійстві були присутні фахівці інжирінгової школи Noosphere Engineering School інноваційного науково-інвестиційного проекту, одного із провідних бізнес-акселеторів України.

Як розповів директор по іноваціям компанії Noosphere Михайло Рябоконь, їх компанія є міжнародною і представлена в 19 країнах світу. Noosphere Engineering School це соціальний проект, який дозволяє розвинути інженерію в Україні. Вони вже співпрацюють з багатьма Українськими університетами, та сподіваються на плідну співпрацю  також і з ЧДТУ. На заході вони представляють серію винаходів, які вже знайшли своє практичне застосування. Це артелерійська операційна система, яка застосовується вже в п’ятьох українських артилерійських батальйонах. Нині вона проходить державні досліди. Також додаток «Моя поліція», який дозволяє не лише викликати поліцію на місце події одним натисканням клавіші смартфону, а й активно з нею співпрацювати: оцінювати роботу поліцейських, лишати відгуки, відправляти файли.

«Студенти повинні здійснювати певні розробки. В ЧДТУ це традиція.  Я й  сам будучи студентом цього навчального закладу працював над різними винаходами. А нині є ініціативні люди, які готові покращувати навчання студентів та заохочувати їх до різноманітних розробок. Сьогодні на заході присутня інжирінгова школа "NoosphereEngineeringSchool". Їхні розробки вже мають практичне застосування як у воєнній справі, так і у побуті. Ми укладаємо договір про співпрацю. Партнери допоможуть нам створити лабораторну базу, щоб самі студенти брали участь у розробці винаходів», - розповідає в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор.

SVP_6805

Про інженерінгову школу розповів і студент Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара Дмитро Савченко, який також єучасникомпроекту:

«Наша школа займається тим, що збирає студентів. Можна прийти зі своєю будь-якою ідеєю, компанія допоможе її реалізувати та«просунути» на ринку. Нині в Україні сфера інженерії слабо розвинута, тому така школа дійсно потрібна, щоб готувати кваліфікованих фахівців»

Студенти та викладачі ЧДТУ не лише могли подивитись на винаходи інженирингової школи, але й презентувати свої.

«Нашою кафедрою розроблено вже два 3D принтери. Ми намагаємося отримати фінансування,  для того щоб виготовляти хірургічні імплантанти. Нині якщо і проводяться такі операції, то лише із закордонними імплантантами», - ділиться доцент  кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв ЧДТУ Максим Рудь.


Довідково: NoosphereEngineeringSchool – це спільний проект компанії Ноосфера і провідних університетів України, - центр досліджень і проектної діяльності, синергія зусиль експертів, студентів і ентузіастів, каталізатор проривних інновацій на стику науки і бізнесу. В рамках проекту топ-менеджери компанії Ноосфера діляться зі студентами знаннями і практичним досвідом, а викладачі і професорський склад університетів – науковими, емпіричними та теоретичними рішеннями. Такий синтез теорії і практики дозволяє створювати і реалізовувати інноваційні ідеї.