,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ організували знайомство студентів і роботодавців
Середа, 05 жовтня 2016 10:49

У ЧДТУ організували знайомство студентів і роботодавців

У ЧДТУ організували знайомство студентів і роботодавців

Думати про працевлаштування своїх студентів-випускників ще під час їхнього навчання. Таким принципом послуговуються у Черкаському державному технологічному університеті, де провели ярмарок професій.

У навчальному закладі організували зустріч студентам із потенційними роботодавцями, повідомляє zmi.ck.ua

За словами директора директора центру післядипломної освіти університетської підготовки Світлани Лишко, такі заходи у черкаському виші організовують щорічно, щоб випускники відразу після закінчення навчання вже могли орієнтуватися на ринку праці.

 

“На такі зустрічі, зазвичай, ми запрошуємо роботодавців, які є профільними для наших студентів. Таким чином молодь може поступово підготовитися до важливого кроку в своєму житті – першого робочого місця. Важливо, що до нас із кожним роком звертаються все більше роботодавців та керівників підприємств із проханням прийти на таку зустріч. Це означає, що на випускників ЧДТУ є попит на ринку праці”, - зазначила Світлана Лишко.

Варто відзначити що на захід завітали як спеціалісти із міського центру зайнятості, так і представники відомих у Черкасах підприємств “Сатурн”, “Темп”, “Фокстрот”, “Телеперфоменс”, “ЧШК” та інші.

За словами директора “Темпу” Олександра Згіблова, на його підприємстві завжди раді молодим спеціалістам, яким готові давати шанс працевлаштуватися за фахом і навчати.

“Зрозуміло, що відразу молоді люди не можуть відразу демонструвати навички досвідченого майстра. Тому в нас на підприємстві лояльне ставлення до молоді. Більше того, ми готові навчати і пропонуємо офіційне працевлаштування і гідну заробітну плату. Головне, щоб люди мали бажання вчитися”, - зазначив Олександр Згіблов.

Окремо про особливості ринку праці та пошуку роботи для присутніх на зустрічі студентів розповіла директор Черкаського міського центру зайнятості Оксана Щербак.

За її словами, державою передбачено цілий ряд механізмів стимулювання роботодавців.

“Є ряд додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню молоді, яка закінчила або припинила навчання у вищих навчальних закладах і яка вперше приймається на роботу. За створення нових робочих місць та працевлаштування на них зазначеної категорії громадян роботодавцям з Фонду соціального страхування на випадок безробіття компенсується єдиний соціальний внесок”.

Водночас, в. о. ректора ЧДТУ Олег Григор переконаний, що у спеціалістів, яких випускає навчальний заклад, немає жодних проблем із працевлаштуванням.

“У будь-якій галузі в Черкасах працюють наші випускники. Це свідчить про те, що ми готуємо кваліфіковані кадри для різних спеціальностей. І вони є затребувані на ринку праці. Далі вже справа за самими студентами. Знання їм дають якісні. Інша справа, як людина їх сприймає. І який є у підсумку результат”, - зазначив Олег Григор.