,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Із студентської парти в надійні руки роботодавця, – у ЧДТУ "торгували" професіями
Середа, 05 жовтня 2016 13:45

Із студентської парти в надійні руки роботодавця, – у ЧДТУ "торгували" професіями

Із студентської парти в надійні руки роботодавця, – у ЧДТУ "торгували" професіями

Навчайся з перспективою та думай про майбутнє вже сьогодні, – твердять у Черкаському державному технологічному університеті, де 4 жовтня відбувся "Ярмарок професій".

Для студентів-випускників це чудова можливість поспілкуватися із потенційними роботодавцями, пройти першу в своєму житі співбесіду, скористатися послугами представників Центру зайнятості, а можливо, і знайти роботу своєї мрії.

 Для кожного випускника перший робочий досвід – найважливіший, саме тому університет традиційно організовує "Ярмарки професій", – говорить в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор: – Це традиційний захід, який, безумовно, треба проводити систематично. Ми турбуємося саме про перше робоче місце наших випускників, яке дозволить визначитися в майбутній професії, дасть старт кар’єрному зростанню. Ми тісно співпрацюємо із багатьма підприємствами, Центром зайнятості, де готові надати будь-яку консультацію та допомогти у працевлаштуванні.

Організатор ярмарки, директор центру післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Світлана Лишко переконана, що одразу після отримання диплому студент має знати, куди піде працювати. – Мені дуже приємно, що наш університет викликає інтерес у профільних підприємств не лише Черкащини, а й інших областей. Вибір спеціальностей дуже великий, але технологічні – найпопулярніші. Минулого четверга ми були на виставці у Кропивницькому, де також цікавляться нашими випускниками. Домовилися про співпрацю із великими підприємствами "Червона зірка" та «Гідросила».

Акцентує увагу університет на будівельних, інженерних, технологічних, кібернетичних, будівельних, екологічних, фінансово-економічних та лінгвістичних спеціальностях. Саме їх сьогодні найбільше потребує ринок праці.

"Заманювати" на свої підприємства прийшли керівники та представники більш як десяти успішних компаній, де серед інших уже працюють і випускники ЧДТУ.

Готові надавати допомогу випускникам вишу і в Черкаському центрі зайнятості, про що розповіла директор установи Оксана Щербак: – Найперше займаємося профорієнтаційною роботою, зокрема, вчимо складати резюме та готуємо до зустрічей із потенційними роботодавцями. Тому запрошуємо до нас в гості на заходи та дні відкритих дверей. Знайти перше робоче місце – складний процес, адже роботодавці часто вимагають досвід роботи, є незбалансованість попиту й пропозиції на ринку праці. На сьогодні у Центрі зайнятості є 880 актуальних вакансій, – запрошує до співпраці

Олександр Згіблов  найперше запрошує на роботу спеціалістів машинобудування, інженерів-технологів з металообробки, швейного виробництва, деревообробки. Згіблов зауважив, що на підприємстві не лише готові працевлаштовувати, а й поглиблювати знання, здобуті в університеті. – Вже зараз ми готові брати 10 осіб на сучасні автоматизовані верстати: по порізці листового металу та по зварюванню. Працевлаштування офіційне, середня заробітна плата – від 5,5 тис грн. Випускники вашого вишу, які працюють на лазерній машині, цього місяця отримали 8 тис 300 грн, – розповів директор.

Офіційне працевлаштування пообіцяв і директор ТОВ КТД "Холод" Юрій Зеленюк. Каже, дефіцит молодих та перспективних кадрів є. На підприємстві, де виготовляють побутові та промислові холодильні прилади, хочуть бачити інженерів, технологів, конструкторів. Для студентів готові здійснити екскурсії заводом, аби ті мали можливість ознайомитися із процесом виробництва.

Тарас Охота запросив на підприємство інженерів-технологів, інженерів-механіків, інженерів-енергетиків, інженерів з метрології, інженерів вентиляції і теплопостачання, начальників зміни, заробітна плата яких від 5 200 грн до 9 тис грн. На підприємстві НГК Черкаси також шукають інженерів-конструкторів, технологів, механіків, електриків, – про це розповів директор Сергій Зінченко. Говорить, навіть для робочих спеціальностей потрібний високий рівень знань, адже вся техніка комп’ютеризована. – Навчимо, підкажемо, робота цікава та перспективна. Рівень зарплати від 5 тис грн. Робота з металом складна, але цікава, – додає Зінченко. 

 Менеджер з персоналу ДП "СанСервіс Столиця" Ірина Головко, яка і сама навчалась на лінгвістичному факультеті ЧДТУ, прийшла до стін вишу шукати і працівників на повний робочий день, і тих, хто хоче підзаробити: експедиторів, комплектувальників, торгових представників, адміністраторів. Наголосила на сприятливих умовах праці та запросила на співбесіду і менеджер по персоналу "Фокстроту" Наталія Коробова. Переконує, працювати в компанії не лише вигідно (зарплата в перший місяць роботи – 3700 грн), а й цікаво, адже там турбуються і про дозвілля та корпоративну культуру.

Конкретно за трьома працівниками на ярмарок прийшла представник “Машинобудівного заводу” Олена Некора: двох конструкторів, менеджер із умінням читати креслення. Пропонували на ярмарку не лише роботу за спеціальностями. Представники консалтингової компанії "Телеперфоменс", які також є студентами ЧДТУ, знайшли себе в менеджменті. Починали – із роботи операторами, зараз вони – керівники проектів. Зізнаються, спочатку не розцінювали цю роботу як постійну, але хороша заробітна плата (починаючи від 3500 грн ), система бонусів, гнучний графік та можливість кар’єрного зростання переконали в протилежному. Продовжити спілкування із керівниками підприємств студенти мали змогу і в неформальній атмосфері під час кава-паузи.

Джерело: infomist.ck.ua 
© infomist.ck.ua