,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ зустрілись успішні випускники закладу
П'ятниця, 30 вересня 2016 09:47

У ЧДТУ зустрілись успішні випускники закладу

У ЧДТУ зустрілись успішні випускники закладу

ТОП-випускники Черкаського державного технологічного університету зібрались напередодні Дня освітянина в стінах навчального закладу. Сюди завітали успішні люди сьогодення. Серед них перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА

– Студентські роки і справді найяскравіші, – сказав під час заходу Віталій Коваль. – Це той час, коли опановуєш не лише науку, а й вчишся бути самостійним, приймати зважені рішення і відповідати за них. Пам’ятаю свого керівника Юрія Кунченка, на жаль, покійного, – надзвичайну людину, яка привела мене в науку. До речі, його наукова школа досі діє. Він був настільки мудрим, що пробачив мені недописану в 2004 році дисертацію, оскільки в той час я вирішив брати участь у Помаранчевій революції. Тоді він зрозумів мій вибір і дочекався, коли повернуся до роботи над нею. За фахом я радіоінженер і саме в цьому закладі вперше припаяв конденсатор до резистора, отримав найпростіший фільтр. Через певний час вже зміг своїй бабусі полагодити телевізор.

За словами Віталія Володимировича, атмосфера в ЧДТУ була демократичною, тут не пригнічували дух вільнодумства. Будучи простим студентом, він міг дискутувати з ректором, однак це не впливало на оцінки, бо отримав червоний диплом.

– Гордимося нашими випускниками, – каже в.о. ректора університету Олег Григор. – Безліч об’єктів у місті проектовані та збудовані вихідцями з нашого вузу, вони успішно працюють в сфері обслуговування різних галузей. Я й сам є випускником цього закладу, так само багато його випускників викладають предмети нинішнім студентам. Наш заклад є не лише кузнею кадрів, ми – потужний заклад-працедавець.

Олег Олександрович сказав також, що в університеті такі зустрічі випускників планують зробити традиційними.

Зауважимо, у 56-річному ЧДТУ навчається близько 6 тисяч студентів. На факультеті по роботі з іноземними студентами навчається молодь з 12 країн світу. До складу ЧДТУ входять 7 факультетів, 40 кафедр. Здійснюється підготовка ступеня «бакалавр», 25 спеціальностями ступеня «магістр» та 27 спеціальностями освітнього кваліфікаційного рівня «спеціаліст».