,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Таємниці мого міста
Понеділок, 19 вересня 2016 09:57

Таємниці мого міста

Таємниці мого міста

Cтуденти та викладачі ЧДТУ взяли участь у презентації проекту «Таємниці мого міста».Подію приурочили до Дня міста Черкаси.

 У рамках всеукраїнського проекту «Таємниці мого міста» вже створено близько  25 короткометражних історико-публіцистичних фільмів.

Цього разу автори проекту висвітлили маловідомі сторінки історії Черкаського краю. Знято чотири серії: «Сакральні офорти», «Дитячий альбом», «Коврай і Сковорода», «Дуб-патріарх».

Зокрема, «Сакральні офорти» розповідають про сторінки життя Тараса Шевченка, «Дитячий альбом» – про композитора Петра Чайковського.

В етюді «Коврай і Сковорода» йдеться про перебування мислителя в селі на Золотоніщині та його життя в родині Степана Томари.

Етюд «Дуб-патріарх» висвітлює історію Черкащини від часів Київської Русі й досьогодні очима старезного дуба.

           Перераховані стрічки - короткі культурно-просвітницькі фільми-етюди у форматі Discovery history. Кожен із них – тривалістю від 5 до 7 хвилин.

            «Ми розповідаємо про минуле устами тих, хто сьогодні творить майбутнє, змінює історію свого міста. Також досліджуємо історію із першоджерел, спілкуємося з місцевими істориками або свідками певних подій»,коментуєпродюсер проекту Андрій Раднюк,«Ми намагаємося прийти до коренів, до основ через тих діячів, які вивчають ту чи іншу сторінку історії свого краю. Однією з умов проекту є те, що головні ролі тут виконують не професійні й досвідчені актори, а провідні громадські діячі»