,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Черкаський шовковий комбінат запрошує студентів на роботу
П'ятниця, 16 вересня 2016 13:11

Черкаський шовковий комбінат запрошує студентів на роботу

Черкаський шовковий комбінат запрошує студентів на роботу

Представники Черкаського шовкового комбінату зустрілися з викладачами та студентами Черкаського державного технологічного університету. Учасники зустрічі обговорили перспективи стажування та працевлаштування студентів, а також підвищення кваліфікації викладачів та працівників підприємства.

ПАТ «Черкаський шовковий комбінат» має півстолітню історію. Нині підприємство не лише відновлює виробничі потужності, а й змінює напрям діяльності, тож потребує кваліфікованих спеціалістів. Саме з таким запитом керівництво ЧШК звернулося до ректора та деканів ЧДТУ.

– Зараз на виробництві у нас працює 578 робітників. Але ми дещо змінюємо асортимент, тож потребуємо фахівціву крутильно-ткацькі та фарбувально-оздоблювальні цехи. Зарплата працівників основних спеціальностей складає від 5 до 12 тисяч гривень. Також на перші три роки роботи ми надаємо безкоштовно ліжко-місця в гуртожитках. Раніше ми працювали по набору молодих спеціалістів з університетами Києва та Херсона, а нині вирішили укласти договір із Черкаським державним технологічним університетом, – коментує заступник директора з виробництва ПАТ «Черкаський шовковий комбінат» Тетяна Баклицька.

У різні роки на ЧШК працювали і працюють випускники ЧДТУ. Трудовий шлях в.о. ректора ЧДТУ Олега Григора теж розпочався на цьому підприємстві.

– Це був мій перший запис у трудовій – токар третього розряду. Там працювали також і мої батьки, – пригадує Олег Григор. – Радий, що відновлення потужностей цього підприємства дасть можливість нашим студентам відразу по отриманні диплому влаштуватися на своє перше робоче місце.

Але лише екскурсіями, стажуванням та подальшим працевлаштуванням співпраця ЧШК та ЧДТУ не обмежиться. У планах – організація в університеті підвищення кваліфікації працівників підприємства.

– На базі навчально-наукового центру післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки ми плануємо проводити заняття для груп працівників ЧШК, а наші викладачі, в свою чергу, проходитимуть практику на підприємстві, щоб ще ефективніше проводити заняття, використовуючи «живі» приклади з практики. Окрім того, ми вже запланували тристоронню зустріч, до якої долучимо представників Центру зайнятості. Частину людей, що нині стоїть «на біржі праці», ми зможемо «перенавчити» у нашому центрі, підготувавши тих працівників, яких нині вимагає ринок, – підсумовує директор Навчально-наукового центру післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Світлана Лишко.

У заході також взяли участь: Геннадій Столяренко, завідувач кафедри хімії та хімічної технології неорганічних речовин будівельного факультету; Ірина Тригубенко, декан факультету інформаційних технологій і систем; Микола Підгорний, декан факультету комп’ютеризованих технологій, машинобудування та дизайну; Віктор Мартінович,заступник декана факультету економіки та управління; Артем Гончаров, декан факультету електронних технологій.

Довідково: підприємство «Черкаський шовковий комбінат» розпочало свою роботу 8 грудня 1967 року. За 50 років роботи випустило понад 1 мільярд метрів тканини. За радянських часів славилося найкращою віскозою, з якої виробляли «підкладкову» тканину та експортували її в Німеччину і Узбекистан. Нині 40% замовлень ЧШК – це одяг для Збройних сил України. Разом із колегами з Німеччини та Швейцарії  черкаські спеціалісти розробили власне ноу-хау – водонепроникну тканину з індексом водонепроникності 600-700 (у вимогах Міністерства оборони України – 550). Нині ця тканина використовується для пошиття курток для військових.