,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти та викладачі ЧДТУ стажувалися у Норвегії та Шрі-Ланці
Понеділок, 12 вересня 2016 11:17

Студенти та викладачі ЧДТУ стажувалися у Норвегії та Шрі-Ланці

Студенти та викладачі ЧДТУ стажувалися у Норвегії та Шрі-Ланці

Студенти та викладачі кафедри «Хімічних технологій та водоочищення» підвищували  кваліфікацію за кордоном

Студенти та випускники ЧДТУ мають чудову можливість не лише пройти стажування за своєю спеціальністю закордоном, а й удосконалити знання іноземної мови. Разом із викладачами студенти кафедри «Хімічних технологій та водоочищення» мали нагоду перейняти досвід у Норвезькому університеті природничих наук (Norwegian University of Life Sciences) та Університеті Параденії (University of Peradeniya Шрі - Ланка).Повернувшись з-за кордону, учасники стажування діляться враженнями:

 

«Я дуже рада, що змогла стати учасницею міжнародного проекту та побачити багато цікавих людей з різних куточків світу. Ми мали змогу побувати на найсучасніших підприємствах з водопідготовки. Працювали з найновітнішим обладнанням у лабораторіях університетів та слухали лекції провідних спеціалістів з цієї галузі», - ділиться враженнями Наталія Тупицька, бакалавр спеціальності «Хімічні технології».

Дівчина разом із своїм колегою, Сергієм Кравченком пройшли тритижневий курс, темою якого було «Управління водними ресурсами та очистки води» («Water Resources Management and Treatment Technologies»).

«Завдяки міжнародному проекту, який є на нашій кафедрі, з'явилась можливість для стажування закордоном за кошти проекту. Самостійно оплатити таке стажування для студентів дуже складно. Для того щоб перейняти європейський досвід сучасної освіти та впровадити його на місцевому рівні, такі літні школи є дуже позитивними і корисними», - розповідає доцент кафедри Тетяна Солодовнік, яка разом з асистентом Сергієм Шмиголем пройшли тижневе стажування в Норвезькому університеті природничих наук. Вони перейняли методи викладання в рамках проекту «Водна гармонія».

Також викладачі ознайомилися з методикою проведення електронного тестування знань студентів, аналізу письмових робіт на плагіат. Мали змогу отримати програмне забезпечення, з допомогою якого можна проектувати очисні споруди, системи водозабезпечення міста та багато іншого.

Для студентів Катерини Дудури та Андія Сліся майже три тижні стажування стали надзвичайно плідними. Студенти побували і на лекціях,  і на практичних. А на лабораторних заняттях вони мали змогу попрацювати в групах з представниками інших країн

«Це дуже цiкаво та корисно, адже кожен з членiв групи застосовує свої навички роботи у командi» - розповідає Катерина, - «Завжди можна було звернутися за допомогою до студентiв з Шрі -Ланки. Вони допомагали не лише з проектами, але і y побутових питаннях. Навчальний курс був наповнений цiкавими екскурсiями на водопiдготовчi та водоочиснi споруди.»

Як студенти, так і викладачі були на повному забезпеченні приймаючої сторони, включаючи проїзд і кишенькові гроші на час перебування. Результатом поїздки має стати впровадження отриманих знань та досвіду в навчальний процес.

Протягом останніх трьох днів учасники стажування побачили багато визначних місць Шрі - Ланки. Вони мали змогу відвідали декілька храмів Будди, піднялися на гору Сігірія, побувати в притулку для слонів (Pinnawela Elephant Orphanage) та один день провести на березі океану.