,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини День здоров’я або як студенти ЧДТУ знайомились з першокурсниками
П'ятниця, 09 вересня 2016 13:26

День здоров’я або як студенти ЧДТУ знайомились з першокурсниками

Переможці конкурсу "Козацький куліш"

Студенти факультету харчових технологій та сфери обслуговування варили кашу та знайомились з першокурсниками.Святкове дійство відбулося на березі Дніпра

 

Вже традиційно, дев’ятий рік проводиться день здоров’я, в рамках святкування міжнародного дня туризму та міжнародного дня фізичної культури та спорту. Захід встиг стати «родзинкою» факультету харчових технологій та сфери обслуговування. Студентів тут найбільше, в порівнянні з іншими факультетами, тому без каші і зараз не обійшлося.

«Мені подобається те, що діти об’єднуються, здружуються. Це дуже важливо. Через багато років, можливо, викладачів вже і не згадають, а саме дійство лишиться в пам’яті на все життя», -розповідає в.о. ректора Черкаського державного технологічного університету Олег Григор

Протягом декількох днів молодь ретельно готувалась до свята. Вони малювали плакати, придумували девізи для своїх команд і навіть готували смачненьке.

«Напевно родзинкою заходу, як завжди, була сімейна атмосфера нашого факультету. Ми - студенти краще розуміємо одне одного та проявляємосвої приховані таланти.Мені дуже сподобалось проводити час на природі.Кожен з нас показав на своєму прикладі, що потрібно вести здоровий спосіб життя», - ділиться враженнями третьокурсниця Тетяна Бурлака.

Проводились і творчі конкурси, і змагання, і презентація українських страв, приготованих вдома. Першокурсники та нові переведені студенти не приховують захвату, бо ж в такому вперше брали участь.

«Студенські групи змагалися в 5 конкурсах.Найцікавішим є конкурс «Козацького кулишу». Кожного року студенти розшукують старовинні рецепти, які опробовують саме на таких заходах. Сьогодні здивував куліш XIX ст. зі смаковими інгредієнтами, такими як волоські горіхи та прянощами, які вирощуються саме на Черкащині», - пояснює декан факультету харчових технологій та сфери обслуговування Лариса Чепурда

Конкурс на кращу кашу та страви української кухні проводили студенти різних курсів та спеціальностей. Гості заходу та журі з числа провідних викладачів факультету, на чолі з Олегом Григором, оцінювали презентацію та смак страв. Гостям пропонували не лише наїдки, а й напої власного виробництва.

«Дуже сподобалось представлення художніх номерів груп, та участь в командних спортивних змаганнях. Круто було і те, що наш декан разом із першокурсниками запускала кульки в повітря», -  розповідає другокурсниця Неля Орасбаєва.

В найближчих планах факультету, участь у святкуванні дня міста 17 вересня. Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» будуть пригощати мешканців міста унікальним борщем, який буде зварений за старовинним рецептом. Студенти спеціальності «Туризм» продемонструють навички спортивної анімації в Долині троянд, а студенти спеціальності «Технологія бродильних виробництв» пригостять напоями за власними рецептами.