,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Відбулась п’ята Всеукраїнська літня школа місцевого розвитку
Вівторок, 26 липня 2016 14:29

Відбулась п’ята Всеукраїнська літня школа місцевого розвитку

Відбулась п’ята Всеукраїнська літня школа місцевого розвитку

З 18 по 22 липня в м. Камянець-Подільський відбулась п’ята Всеукраїнська літня школа місцевого розвитку, яка ініційована Національною мережею ВНЗ-партнерів спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», учасником якої на конкурсній основі став студент Черкаського державного технологічного університету Швакуляк Владислав (гр. ЕП-41, факультет економіки та управління).
Протягом п’яти днів найактивніші та найталановитіші студенти з різних куточків України працювали над питаннями мобілізації громад, цілями сталого розвитку, навчалися працювати в команді. Програма літньої школи передбачала оптимальне поєднання роботи і відпочину. Так, в межах реаліті-тренінгу студенти одночасно мали можливість ознайомитися з мальовничими краєвидами Кам’янець-Подільського та одночасно донести до жителів міста концепцію та цілі сталого розвитку. Тренінгові занятті відбувались в інтерактивній формі, зокрема у вигляді Квесту та під відкритим небом біля славетної фортеці міста.
Також учасники літньої школи відвідали Ресурсний центр громад Новоушицького району Хмельницької області. Студенти на практиці змогли ознайомитись з діяльністю об’єднаної територіальної громади, отримати відповіді на всі питання.
За результатами літньої школи усі студенти отримали сертифікати участі від спеціаліста з моніторингу та зв’язків із громадськістю Проекту ЄС/ПРОНН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Світлани Слабінської.
Цікаві, корисні та практично орієнтовані заняття доповнювались незвичайною дружньою атмосферою та самобутністю міста Кам’янець-Подільський. Висловлюємо щиру вдячність організаторам та проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» за можливість студентам поглибити свої знання та набути певного досвіду. Це слугує їм стимулом до рішучих дій, щоб змінювати свою країну у напрямі Сталого розвитку.