,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У МОН зробили висновки щодо електронного вступу
П'ятниця, 22 липня 2016 12:11

У МОН зробили висновки щодо електронного вступу

У МОН зробили висновки щодо електронного вступу

Якщо розвести в часі подачу заяв на вступ до магістратури та бакалаврату, а також автоматизувати завантаження даних атестатів - система електронної подачі заяв зможе бути доступною навіть у перші «пікові» дні вступної кампанії. Про це під час прес-конференції сказала перший заступник міністра освіти Інна Совсун.

“Електронна система вступу себе виправдовує. Терміни подачі та опрацювання заяв у порівнянні з минулими роками відчутно скоротилися, навіть попри те, що в перші дні система працювала нестабільно. Але вже зараз ми працюємо над тим, щоб вдосконалити систему та спростити процедури для абітурієнтів. У нас вже є рішення, які на наступний рік можна буде впровадити для покращення діючої системи”, - зазначила Інна Совсун.

За її словами, основне навантаження на електронну систему вступу в цьому році створювало завантаження скан-копій додатків до атестата для перевірки середнього бала. В перший день абітурієнти завантажували на сайт скан-копії дуже великого розміру, що створювало додатковий трафік і обмежувало доступ до системи.

Вона також повідомила, що ДП «Інфоресурс» довелося встановити обмеження на розмір додатків та встановити додатковий потужний сервер.

«Міністерство сподівається, що вже в наступному році вдасться запустити електронну базу, в яку вноситиметься середній бал атестата і він буде автоматично завантажуватися в кабінет вступника так само, як зараз це робиться з результатами ЗНО», - зазначила Совсун.

“Також очевидне рішення – розвести вступ на різні освітньо-кваліфікаційні рівні. Зробити принаймні так, щоб магістри і бакалаври не намагалися одночасно подати документи”, - додала Інна Совсун.

Джерело