,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини В ЧДТУ відбувся міжвузівський круглий стіл на тему: «Дидактика перекладу: основні проблеми підготовки студентів-перекладачів у сучасних умовах»
П'ятниця, 29 квітня 2016 13:46

В ЧДТУ відбувся міжвузівський круглий стіл на тему: «Дидактика перекладу: основні проблеми підготовки студентів-перекладачів у сучасних умовах»

В ЧДТУ відбувся міжвузівський круглий стіл на тему: «Дидактика перекладу: основні проблеми підготовки студентів-перекладачів у сучасних умовах»

27 квітня 2016 року на лінгвістичному факультеті Черкаського державного технологічного університету кафедрою романо-германської філології та перекладу ЧДТУ було зініційовано і проведено міжвузівський круглий стіл на тему: «Дидактика перекладу: основні проблеми підготовки студентів-перекладачів у сучасних умовах».

Заявки на участь у круглому столі подали науково-педагогічні працівники Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, Навчально-наукового Гуманітарного інституту Національного авіаційного університету (м. Київ), Житомирського державного університету ім. Івана Франка ННІ іноземної філології, Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького (м. Хмельницький).

 Голова організаційного комітету в.о. ректора ЧДТУ професор Сергій Назаренко відкрив засідання круглого столу, привітавши учасників. Проректор з  науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків, доцент Сергій Заболотній виступив з вітальним словом. Декан лінгвістичного факультету професор Людмила Білик привітала учасників заходу, зазначивши важливість проведення такої зустрічі та обміну досвідом.

Завідувач кафедри романо-германської філології та перекладу доцент Зоя Кучер у своєму вітальному слові наголосила, що зустріч саме в такому форматі, коли присутні викладачі вишів, які займаються як теоретичною, так і практичною підготовкою перекладачів, та роботодавців, які можуть оцінити конкурентоспроможність наших випускників на ринку праці, є вкрай необхідною й актуальною.