,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини НАУКОВИЙ ПІКНІК «ЧДТУ – ВІДКРИТИЙ ДЛЯ ВАС»
Понеділок, 25 квітня 2016 12:56

НАУКОВИЙ ПІКНІК «ЧДТУ – ВІДКРИТИЙ ДЛЯ ВАС»

НАУКОВИЙ ПІКНІК «ЧДТУ – ВІДКРИТИЙ ДЛЯ ВАС»

23 квітня 2016 року на площі знань Черкаського державного технологічного університету відбувся День відкритих дверей. Захід відкрив в.о. ректора ЧДТУ, професор, Сергій Назаренко.

«Постійно є замовлення від роботодавців на абітурієнтів. Саме це означає, що якість навчання в нашому виші нерозривно поєднана з сучасними методиками викладання», - зазначив в.о. ректора ЧДТУ Сергій Назаренко.

Абітурієнти та їх батьки мали можливість ознайомитися з корисною та цікавою інформацію,  досягненнями факультетів, безпосередньо поспілкуватися із представниками факультетів, щоб зорієнтуватися і зробити правильний вибір щодо вступу в навчальний заклад.

Факультет економіки та управління пропонував взяти участь у цікавих економічних вікторинах, пройти психогеометричний тест «Менеджер», перевірити схильності до підприємницької діяльності, побачити виставку старовинних монет та сфотографуватись у фото-зонах, організованих факультетом.

Факультет харчових технологій та сфери обслуговування запрошував майбутніх студентів познайомитись з науковими та творчими здобутками студентів. Студенти напряму підготовки «Туризм» представили екскурсію Чорнобилем - «Зона відчуження», приурочену 30-річчютрагічних подій на Чорнобильській АЕС. Також абітурієнти мали можливість взяти участь у туристичному квесті «З любов’ю до міста Черкаси» та перевірити себе у вікторині «Чи знаєш ти свій край?».

Блукаючи просторами інтернету Єгор Александров, учень Черкаського колегіуму «Берегиня» і юний гравець відомої команди «Черкаські мавпи», дізнався про ознайомчий захід з Черкаським державним технологічним університетом і вирішив поближче познайомитись із навчальним закладом. Випускника зацікавив напрям підготовки «Туризм», так як хлопчина має бажання здобути досвід перебування за кордоном і популяризувати Українську культуру та спорт за межами країни.

«Найбільше сподобалось можливість вивчення двох іноземних мов на спеціальності «Туризм», адже це важливо при комунікації з іноземцями. Також планую поєднувати професійну діяльність зі спортивною, розвиватись самостійно і розвивати фізичну культуру в ЧДТУ», - зізнався Єгор.

Студенти напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа» проводили майстер-клас для гостей із сучасного складання серветок, демонстрували та проводили майстер-клас з тематичної сервіровки до Великодня, а також презентували виставку пасхальних кулічів з різноманітними начинками та розповіли про особливості їх приготування. Студенти напряму підготовки «Харчові технології та інженерія» запрошували на дегустацію напоїв бродіння власного виробництва: «Квас домашній» та проводили тест «Чи можеш ти бути сомельє?».

Ярослав Антонець, учень Черкаського політехнічного технікуму, зацікавився розробкою програмного забезпечення на факультеті інформаційних технологій і систем.

«П’ять хвилин знаходжусь тут, на території університету, а вже цікаво, саме тому вирішив, що подаватиму документи тільки до ЧДТУ», - зазначив майбутній студент Ярослав.

Учня 10 класу, Миколу Лебедіва, також зацікавила можливість вступу до ЧДТУ. На науковий пікнік він завітав разом з батьками, які впевнені в хорошій технологічній базі, адже цікавить їх машинобудування.

«Інформація про університет подана досить якісно і доступно. Тому вирішили, що варто почати з підготовчих курсів в ЧДТУ,а потім вже подати документи», - зазначила мати учня, Катерина Лебедіва.