,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ став організатором першого в місті Фестивалю кави
Вівторок, 01 грудня 2015 13:24

ЧДТУ став організатором першого в місті Фестивалю кави

ЧДТУ став організатором першого в місті Фестивалю кави

26 листопада 2015 р. в Черкаському державному технологічному університеті відбувся перший в місті фестиваль кави, який зібрав багато поціновувачів цього духм′яного напою, що має дуже цікаву історію свого походження і вікові традиції приготування.

 

Організатори фестивалю – кафедра туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ, готель «Оптима» мережі «ReikartzHotelGroup»» разом із швецьким кафе «Fika» цієї ж мережі, спільно з іншими відомими кав’ярнями міста, надали відвідувачам та студентству можливість поринути в чарівну атмосферу кавовових ароматів і, на тлі дружнього спілкування, продемонстрували як і чим живе справжній світ кави, розповіли про обладнання та аксесуари, сорти та методи обробки кавових зерен.

Гості заходуіз насолодою смакували різноманітними видами кави, та мали можливість підсолодити обраний сорт напою досить великим асортиментом тістечок приготовлених студентами напрямку підготовки «Готельно-ресторанної справи», шоколаду, морозива і, навіть, лікерів.

Урочистості з нагоди першого кавового фестивалю відкрив в.о. ректора Черкаського державного технологічного університету Сергій Назаренко разом із співорганізатором – представником готельної мережі «ReikartzHotelGroup» Тарасом Завальним.

Ініціатором організації цієї яскравої події стала кафедра туризму та готельно-ресторанної справи, на чолі з деканом факультету харчових технологій та сфери обслуговування Чепурдою Л. М.

Зі слів організаторів, переповнена концертна зала і неймовірний ажіотаж навколо заходу вже продемонстрували користь «Кавафесту», тому фестиваль планують зробити традиційним.

Вишукану культуру кавування та майстер-клас з приготування кави продемонстрував на сцені актовоїзалиЧДТУ шеф-баристмережі «Fika» - Валентин Павлюк.

В той же час, в холі ІІІ поверху, що біля актової зали, відвідувачі мали можливість зануритися у справжнє розмаїття кавової ярмарки, де  кав’ярні та кавові бренди міста облаштували міні-версії своїх закладів. Під час дійства демонструвалось оригінальне відео та слайд-шоу під загальною назвою «Черкаси з ароматом кави», в якому студенти ЧДТУ продемонстрували всі улюблені місця кавоманів.

Добірні сорти кави з усього світу, ексклюзивні кавові напої та солодощі до них привабили також і велику кількість містян. Гості фестивалю мали нагоду не тільки посмакувати кавою, а й відвідати кулінарні майстер-класи, наукові та інформаційні міні-семінари, навіть пройти майстер-клас з виготовлення свічок і свічників, а ще,  навчитися самостійно варити смачну каву по-східному...

Наприклад, студенти факультету харчових технологій та сфери обслуговування за участі викладачів Антоніни Яхтер та Олександра Куракіна  презентували цілу тематичну випічку на основі кавових інгредієнтів, з використанням  бобів какао. Цього дня гостей свята  Кави студентство факультету дивувало не лише традиційними рецептами напою, а більш оригінальними варіантами його вживання: з цедрою, гострим перцем, а завдяки кафедрі технології бродильних виробництв ще й лікерами.

Порадували відвідувачів і різноманітні виставки авторських ручних робіт. Гості залюбки практикувались в майстерності виготовлення свічника з використанням кавових зерен, відчуваючи себе майстрами з малювання глазур’ю по кавовому печиву.

Під час проведення науково-інформаційного семінару «Кава у світі: історія, сучасні тенденції, культура приготування та споживання» студенти І курсу готельно-ресторанної справи М. Шаров та В. Мірошниченко декламували романтичні вірші під гітарний супровід.   

На заході також була представлена виставка кавових горняток, зібраних студентами напряму підготовки «Туризм» що колись були привезені з мандрівок по-інших країнах, яку презентував студент Витвицький Сергій.

У рамках фестивалю «Кавафест» відбувся конкурс “Битва бариста -2015″. Семеро черкащан змагалися за звання кращого фахівця з приготування кави, серед яких була студентка факультету харчових технологій та сфери обслуговування Стецюк Анастасія. Перед учасниками конкурсу стояло завдання приготувати капучино та презентувати суддям свій авторський кавовий напій.

Конкурс тривав до пізнього вечора. За його результатами члени журі визначили трійку кращих бариста Черкас. I місце посіла Анастасія Рубежанська (барист кафе “Чашка”); II місце – Дмитро Гусєв (барист тратторії “Faro del porto”); III місце – Олександр Ковтунов (барист кафе “Fika”).

Відзначимо, що це були кращі бариста міста Черкас! Вони експериментували, творили, вдосконалювались, адже мистецтво кавоваріння розкривається тільки тим, хто надихається цим чудовим напоєм.

Перший черкаський «Кавафест»  подарував чудові миті, корисні знання, дружню атмосферу та незабутні емоції.