,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини «Українська книга в укриттях Херсонщини»: ЧДТУ долучився до Всеукраїнського проєкту
Четвер, 27 червня 2024 16:35

«Українська книга в укриттях Херсонщини»: ЧДТУ долучився до Всеукраїнського проєкту

«Українська книга в укриттях Херсонщини»: ЧДТУ долучився до Всеукраїнського проєкту

Протягом березня – травня 2024 року в Черкаському державному технологічному університеті тривав збір книжок українською мовою у межах Всеукраїнського проєкту «Українська книга в укриттях Херсонщини». Метою проєкту стало забезпечення доступу жителів Херсонщини до української літератури, сприяння розвитку читання та підтримка культурного відродження регіону. Студенти та викладачі ЧДТУ активно долучилися до ініціативи, приносячи українськомовні книги до університетської бібліотеки.

Під час проєкту Черкаський державний технологічний університет зібрав та відправив 200 книг, серед яких художня література для дорослих і дітей, навчальні посібники, мемуари, історичні нариси та науково-популярна література. Зібрані книги вже дісталися Станіславської територіальної громади, що на Херсонщині, де збагатять мобільні бібліотечні фонди та сприятимуть підтримці освітніх й культурних ініціатив. 

Проєкт «Українська книга в укриттях Херсонщини» став яскравим прикладом того, як спільними зусиллями можна робити добрі справи та підтримувати одне одного в складні часи.

Станіславська територіальна громада висловлює подяку Черкаському державному технологічному університету за допомогу та підтримку, яка є важливою для мешканців зони бойових дій і підкріплює силу духу та незламність.