,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Графічні дизайнерки ЧДТУ провели майстер-клас із розпису горнятка для дітей військовослужбовців
Понеділок, 27 травня 2024 11:49

Графічні дизайнерки ЧДТУ провели майстер-клас із розпису горнятка для дітей військовослужбовців

Графічні дизайнерки ЧДТУ провели майстер-клас із розпису горнятка для дітей військовослужбовців

Нещодавно старша викладачка кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету Олена Галицька разом зі студентками освітньої програми «Графічний дизайн» Милославою Гаврилюк і Єлизаветою Смакограй (група ДЗ-21) провела майстер-клас із розпису горнятка для дітей військовослужбовців благодійного юнацького клубу «СвіТи Черкаси». Під час заходу Олена Галицька розповіла про основні технологічні засоби, композиційне вирішення, зображення зооморфних і рослинних символів у графічних техніках, а також ознайомила присутніх із творчістю митців, які працювали в цьому напрямі. Діти та інші учасники натхненно розписували горнятка, втілюючи власні ідеї та фантазії. 

Студенти надихаються таким прикладом і самі вже проводять майстер-класи для своїх друзів. Наприклад, Ксенія Мусюра (студентка ОП Графічний дизайн, ДЗ-21) провела майстер-клас із розпису сумки-шопера. За словами Ксенії, саме такі зустрічі поєднують продуктивність та можливість поспілкуватися і навчитися новому, це спосіб передавати внутрішній стан та виразити свої почуття через мистецтво.

Майстер-класи із вивчення можливостей графічних технік проходять відповідно до плану наукового гуртка здобувачів вищої освіти  «Графічні техніки і комп’ютерна графіка» ОП Графічний дизайн ЧДТУ.