,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Майбутні лісівники ЧДТУ провели навчально-практичне заняття на базі ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція»
П'ятниця, 19 квітня 2024 12:20

Майбутні лісівники ЧДТУ провели навчально-практичне заняття на базі ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція»

Майбутні лісівники ЧДТУ провели навчально-практичне заняття на базі ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція»

У Черкаському державному технологічному університеті навчальна практика проводиться постійно і має на меті формування у студентів необхідних професійних знань, які є обов’язковими для розвитку висококваліфікованих спеціалістів. Цього разу таким майданчиком став Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Боярська лісова дослідна станція». До навчально-практичного заняття з лісової селекції та генетики, лісового насінництва та лісової фітопатології  долучилися здобувачі спеціальності «Лісове господарство» групи ЛГ-37, ЛГ-27 у супроводі завідувачки кафедри лісового господарства та раціонального прородокористування Інгріди Чемерис та доцентки Світлани Ключки.

Першою локацією став «Український лісовий селекційний центр», де студенти прослухали навчальну лекцію з особливостей контролю, якості та відбору насіння лісових порід з метою збереження генофонду деревних видів з подальшою можливістю вирощування потрібної кількості саджанців для відтворення лісів. На іншому занятті студенти ознайомилися з методиками діагностики мікозів та бактеріозів лісових рослин, засобами боротьби та з фітопатогенами та їх ліквідації. В лабораторіях центру фахівці лісового селекційного центру показали методи роботи з насінням, визначення їх якості, необхідну документацію. Також студенти мали нагоду безпосередньо ознайомитися з лабораторією лісової фітопатології, її обладнанням та особливостями фітопатологічних досліджень. По завершенню навчальних занять здобувачі продовжили свій маршрут підрозділами, де продовжили пізнавати особливості лісівничої справи.

Студенти та викладачі кафедри лісового господарства та раціонального природокористування висловлюють щиру вдячність, директору Лісової дослідної станції Анатолію Карпуку та всьому колективу наукової установи, бажають добра та натхнення в їхній справі!

Особливу подяку студентський колектив та викладачі кафедри висловлюють голові профспілкової організації ЧДТУ Василю Загородньому та  його заступниці Марині Ткаченко за фінансову підтримку в організації екскурсії!

Довідково:

На сьогоднішній день ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» − це сучасне комплексне державне підприємство, що поєднує в собі виробничу, навчальну та наукову діяльність і є провідною установою для проведення навчальних та виробничих практик, а також місцем постійних наукових досліджень та активного впровадження в практику досягнень лісівничої науки. Велика увага приділяється таким аспектам, як лісове насінництво, селекція, комплексний захист лісів від шкідників і хвороб, екологічні дослідження з метою підвищення стійкості лісів, моніторинг і сертифікація лісів, а також розробка та впровадження новітніх інформаційних технологій для потреб лісового господарства.