,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Кафедра соціального забезпечення ЧДТУ долучилась до Всеукраїнської науково-практичної конференції «Соціально-психологічна допомога і соціальна робота: виклики сучасності»
Понеділок, 22 квітня 2024 17:43

Кафедра соціального забезпечення ЧДТУ долучилась до Всеукраїнської науково-практичної конференції «Соціально-психологічна допомога і соціальна робота: виклики сучасності»

Кафедра соціального забезпечення ЧДТУ долучилась до Всеукраїнської науково-практичної конференції «Соціально-психологічна допомога і соціальна робота: виклики сучасності»

18-19 квітня 2024 року у Луцькому національному технічному університеті відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Соціально-психологічна допомога і соціальна робота: виклики сучасності», співорганізатором якої виступила кафедра соціального забезпечення Черкаського державного технологічного університету.   

Завідувачка кафедри соціального забезпечення ЧДТУ Інна Журба звернулася до учасників події з вітальним словом та представила дослідження на тему «Вплив війни на рівень посттравматичного стресового розладу серед військових та цивільного населення», до якого долучилися першокурсники спеціальності «Соціальне забезпечення» групи СЗ 2310 Євген Кравчук і Максим Богдан. Студенти у межах вивчення дисципліни «Основи соціальних досліджень» розробили анкети для опитування фокус-групи  військових учасників бойових дій на тему «Вплив війни на рівень посттравматичного стресового розладу серед військових» та провели дослідження. Цільовою авдиторією опитування стали військові віком від 22 до 56 років, які виконують/виконували бойові завдання в зоні бойових дій. Усім учасникам дослідження пропонувалося пройти анонімний опитувальник за допомогою google форми, який складався із 9 блоків запитань. Дозвіл на таке дослідження отриманий від командирів військових частин, психологів військових частин та психологів, які працюють з ветеранами та членами їх родин.

Загалом учасники конференції порушили актуальну тему соціального захисту в умовах воєнного стану, підтримки ментального здоров’я як молоді, так і військовослужбовців та соціального захисту вразливих верств населення.