,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини «Вчись, працюй, живи на Черкащині»: День ЧДТУ пройшов на базі Яснозірського ліцею
Середа, 17 квітня 2024 19:04

«Вчись, працюй, живи на Черкащині»: День ЧДТУ пройшов на базі Яснозірського ліцею

«Вчись, працюй, живи на Черкащині»: День ЧДТУ пройшов на базі Яснозірського ліцею

17 квітня 2024 року Черкаський державний технологічний університет влаштував День ЧДТУ для старшокласників Мошнівської громади на базі Яснозірського ліцею Мошнівської сільської ради у межах проєкту «Вчись, працюй, живи на Черкащині». 

Цього дня викладачі ЧДТУ запросили старшокласників на пізнавальні уроки, які мали на меті не лише захопливо розкрити певну тему, а й зацікавити молодь у поглибленому вивченні предметів, що припадуть до душі. Відтак учнівська молодь мала нагоду відвідати інтерактивну фокус сесію «Маркетинг – простір для креативних людей», дізнатися про сучасні напрямки в програмуванні, психологічні секрети успіху, лінгвотехнології у вивченні іноземних мов; харчову хімію та різновиди дизайну.

Традиційно для випускників ректор ЧДТУ Олег Григор провів Урок ректора, на якому розповів про особливості навчання в Черкаському державному технологічному університеті, розмаїття актуальних спеціальностей, численні можливості для проходження практики й стажування в Україні та закордоном, співпрацю зі стейкхолдерами та відомими підприємствами-роботодавцями, серед яких неабияким попитом користуються випускники ЧДТУ. Мова також йшла про активне студентське самоврядування, втілення молодіжних ініціатив, культурно-патріотичну та волонтерську діяльність в ЧДТУ, організацію дозвілля студентської молоді. Під час уроку ректора ЧДТУ відповідальний секретар приймальної комісії Андрій Чорній поінформував про новації та основні дати вступної кампанії-2024: складання НМТ, пріоритетність вступних заяв, розрахунок конкурсного балу, пільгові категорії вступників, спеціальності особливої підтримки держави, відповів на запитання. Також учні й вчителі мали нагоду познайомитися і поспілкуватися з деканами факультетів – деканом факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування Андрієм Чорнієм, деканом факультету інформаційних технологій і систем Анатолієм Чепиногою, деканом факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування Денисом Грецьким, заступницею декана факультету економіки та управління Оксаною Руденко, заступницею декана факультету гуманітарних технологій Людмилою Усик,  завідувачкою підготовчого відділення Оксаною Яшан, викладачами та студентами.

Окрім цього, представники кожної кафедри ЧДТУ представили молоді широкий спектр спеціальностей університету – демонстрували винаходи, розробки, наукові досягнення студентів та викладачів, заохочували учнів спробувати сили у цікавих тематичних вікторинах, іграх та конкурсах, інформуючи про особливості та перспективи того чи іншого фаху.