,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Кафедра дизайну ЧДТУ провела олімпіаду-2024 серед студентів-дизайнерів
Середа, 17 квітня 2024 09:55

Кафедра дизайну ЧДТУ провела олімпіаду-2024 серед студентів-дизайнерів

Кафедра дизайну ЧДТУ провела олімпіаду-2024 серед студентів-дизайнерів

26 березня 2024 року відбувся фінальний тур олімпіади кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету серед студентів освітньої програми, «Дизайн середовища» та «Промисловий дизайн», «Графічний дизайн».

Олімпіада організована з метою виявлення та підтримки талановитої молоді та популяризації освіти у сфері дизайну, а також залучення студентів до активної участі в розробці креативних проєктів та формування концепт-ідей.

У своєму вітальному слові до учасників завідувачка кафедри дизайну ЧДТУ Інна Яковець наголосила, що, насамперед, важлива участь в олімпіаді, а також можливість дати оцінку своїм знанням, підвищити їхній рівень.

За результатами відбіркового туру 25 студентів кафедри дизайну взяли участь у фіналі.

Учасники олімпіади мали розробити графічну композицію з елементами рельєфу на основі художньо-образної інтерпретації запропонованої теми: «СТИЛІЗАЦІЯ/ТРАНСФОРМАЦІЯ ПРИРОДНОЇ ФОРМИ – СОНЯШНИК».

Завдання виконувалося в два етапи: виконання тематичної асоціативно-образної графічної композиції (перший етап) та виконання композиції з елементами рельєфу (другий етап) на форматі листа А3.

Організатори олімпіади доцент Мекуріа Демессіе, старший викладач Сергій Шилімов, викладач Володимир Кривонос (графічний супровідперед початком роботи роз’яснили учасникам зміст завдання, основні вимоги, структури та матеріали для його виконання, а також час, відведений для роботи.

За підсумками проведеної перевірки робіт, яку здійснювали всі викладачі кафедри дизайну за відповідними критеріями, було визначено переможців олімпіади:

І місце: Юрій Філімонов  ДЗ-33; ІІ місце: Євгенія Дубина ДЗ-23; ІІІ місце: Анна Дем’яненко ДЗ-33. Всі переможці – студенти ОПП «Промисловий дизайн». Своїми оригінальними та творчими підходами членам журі запам’яталися ще три роботи. Тому було ухвалено рішення нагородити їх на рівні кафедри. Нагорода І ступеня: Юлія Тимошина ДЗ-13 ОПП «Промисловий дизайн»; ІІ ступеня: Ірина Дудіна ДЗ-13 ОПП «Промисловий дизайн»; ІІІ ступеня: Єлизавета Матішенець ДЗ-22 ОПП «Дизайн середовища».

Крім того, члени комісії ухвалили рішення для заохочення творчої роботи решті студентів видати сертифікати учасників.

Завідувачка кафедри дизайну професорка Інна Яковець подякувала викладачам за високий рівень підготовки учасників олімпіади.

Кафедра дизайну вітає переможців та дякує всім за активну участь.