,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини «Вчись, працюй, живи на Черкащині»: ЧДТУ провів віртуальну зустріч зі старшокласниками регіону
Четвер, 21 березня 2024 15:46

«Вчись, працюй, живи на Черкащині»: ЧДТУ провів віртуальну зустріч зі старшокласниками регіону

«Вчись, працюй, живи на Черкащині»: ЧДТУ провів віртуальну зустріч зі старшокласниками регіону

21 березня 2024 року Черкаський державний технологічний університет у межах просвітницько-патріотичного проєкту «Вчись, працюй, живи на Черкащині!» влаштував онлайн-зустріч зі старшокласниками  Авторського ліцею Олександра Захаренка, опорного закладу освіти «Христинівський ліцей», Розсішського, Кузьминогребельського, Великосевастьянівського, Малосевастьянівського, Верхнянського, Байбузівського, Михайлівського, Бобрицького, Телепінського ліцеїв, Коврайського навчально-виховного комплексу імені Григорія Сковороди, закладу загальної середньої освіти імені Івана Степаненка села Нехайки, закладу загальної середньої освіти села Бирлівка. 

За дорученням ректора ЧДТУ Олега Григора перший проректор ЧДТУ Артем Гончаров привітав учасників віртуальної зустрічі та розповів про провідний технологічний заклад вищої освіти з 64-річною історією, досвідом та усталеними традиціями. Артем Володимирович поінформував молодь про широкий спектр спеціальностей та акредитованих освітніх програм, перелік яких постійно збільшується; професійний професорсько-викладацький склад, який забезпечує фахову підготовку високого рівня, відповідно, випускники ЧДТУ користуються попитом на ринку праці. Перший проректор не оминув увагою міжнародні проєкти та стрімкий розвиток міжнародної співпраці, у межах якої здобувачі мають нагоду скористатися пропозиціями академічної мобільності та дуальної освіти. Партнери університету – державні та приватні підприємства й установи, чисельність яких постійно зростає, а географія розширюється, забезпечують студентам проходження практики та стажування з подальшим працевлаштуванням. Артем Гончаров торкнувся теми молодіжного дозвілля для всебічного розвитку особистості, зокрема:  гуртки за інтересами, інжинірингова школа Ноосфера, Інформаційний Центр ЄС, військова кафедра, автошкола, курси судноводіїв. Розповів перший проректор про розвинену інфраструктуру: гуртожитки, спорткомплекс, тренажерні зали, їдальню з якісним смачним харчуванням за помірними цінами. Окрім цього, Артем Гончаров зауважив інклюзивність освітнього процесу в ЧДТУ та безпекову складову, оскільки університет має облаштовані укриття на понад 3000 осіб. Артем Володимирович також зауважив, що напередодні Міністерство освіти і науки України затвердило Порядок прийому на навчання у 2024 році.

Більш детально про новації вступної кампанії-2024 поінформував відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ Андрій Чорній,  зокрема про складання НМТ, пріоритетність вступних заяв, пільгові категорії вступників, реєстрацію картки фізичної особи з пільговими умовами вступу, спеціальності особливої підтримки держави, грантову підтримку, підготовчі курси до НМТ у ЧДТУ як можливість отримати додаткові бали, та заохотив звертатися до Приймальної комісії ЧДТУ або в Консультаційний центр ЧДТУ.

Своєю чергою декани та представники факультетів: декан факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування Андрій Чорній, декан факультету економіки та управління Віктор Демиденко, заступниця декана факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування Оксана Єгорова, декан факультету інформаційних технологій і систем Анатолій Чепинога, заступниця декана з наукової роботи факультету гуманітарних технологій Людмила Усик розповіли учасникам онлайн-зустрічі про спеціальності та освітні програми, за якими ведеться підготовка фахівців в університеті.

Наприкінці зустрічі перший проректор ЧДТУ Артем Гончаров закликав майбутніх вступників слідкувати за актуальною інформацією на офіційному сайті університету, ставити запитанням фахівцям Приймальної комісії та, за нагоди, завітати на День відкритих дверей ЧДТУ 5 квітня.