,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Партнерство заради розвитку: День ЧДТУ пройшов у Черкаській школі №8
Середа, 20 березня 2024 14:59

Партнерство заради розвитку: День ЧДТУ пройшов у Черкаській школі №8

Партнерство заради розвитку: День ЧДТУ пройшов у Черкаській школі №8

Черкаський державний технологічний університет з освітньо-патріотичним проєктом «Вчись, працюй, живи на Черкащині» продовжує відвідувати партнерів, розвиваючи та зміцнюючи співпрацю. 20 березня 2024 року провідний технологічний  заклад вищої освіти влаштував День ЧДТУ в  Черкаській загальноосвітній школі I-III ступенів № 8.

У шкільних коридорах розгорнувся Науковий пікнік ЧДТУ, де представники кожної кафедри представили широкий спектр спеціальностей університету демонстрували винаходи, розробки,  наукові досягнення студентів та викладачів, пропонували школярам спробувати сили у цікавих тематичних вікторинах, іграх та конкурсах, інформуючи про можливості та перспективи того чи іншого фаху.

Викладачі ЧДТУ запросили учнів відвідати креативні пізнавальні уроки, які мали на меті не лише захопливо розкрити певну тему, а й зацікавити молодь у глибшому вивченні предметів, що припадуть до душі.

Традиційно ректор ЧДТУ Олег Григор провів для старшокласників Урок ректора, на якому розповів про особливості навчання в Черкаському державному технологічному університеті, розмаїття актуальних спеціальностей, численні можливості для проходження практики й стажування в Україні та закордоном, співпрацю зі стейкхолдерами та відомими підприємствами-роботодавцями, серед яких неабияким попитом користуються випускники ЧДТУ. Мова також йшла про активне студентське самоврядування, втілення молодіжних ініціатив, культурно-патріотичну та волонтерську діяльність в ЧДТУ, організацію дозвілля студентської молоді. Під час уроку ректора ЧДТУ відповідальний секретар приймальної комісії Андрій Чорній поінформував про новації вступної кампанії-2024: складання НМТ, пріоритетність вступних заяв, пільгові категорії вступників, реєстрацію картки фізичної особи з пільговими умовами вступу, спеціальності особливої підтримки держави, відповів на запитання. Також учні й вчителі мали нагоду познайомитися і поспілкуватися з проректором з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентином Лазуренком, деканами факультетів, завідувачкою підготовчого відділення Оксаною Яшан, викладачами та студентами.

На знак вдячності за гостинність та ефективне співробітництво ректор ЧДТУ Олег Григор вручив директорці загальноосвітньої школі I-III ступенів № 8 Тетяні Саєнко Подяку Черкаського державного технологічного університету педагогічному колективу за активну національно-патріотичну та громадянську позицію, активну партнерську співпрацю з Черкаським державним технологічним університетом в межах регіонального освітньо-патріотичного проєкту «Вчись, працюй, живи на Черкащині».