,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ відвідали старшокласники Шевченківської територіальної громади
Вівторок, 28 березня 2023 14:33

ЧДТУ відвідали старшокласники Шевченківської територіальної громади

ЧДТУ відвідали старшокласники Шевченківської територіальної громади

27 березня 2023 року після онлайн знайомства із  просвітницько-патріотичним проєктом «Вчись, працюй, живи на Черкащині!» до Черкаського державного технологічного університету, за сприяння голови Шевченківської територіальної громади Сергія Смалька, завітали старшокласники Шевченківської громади, аби на власні очі побачити, чим сьогодні живе провідний технологічний заклад вищої освіти регіону.

Школярів та їхніх вчителів гостинно зустріли в. о. ректора ЧДТУ Олег Григор, перший проректор ЧДТУ Артем Гончаров, проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко, декан факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування Андрій Чорній, декан факультету економіки та управління Віктор Демиденко, декан факультету інформаційних технологій і систем Анатолій Чепинога, декан факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування  Денис Грецький та декан факультету гуманітарних технологій Наталія Махиня.

– Сьогодні перед вами стоїть відповідальний вибір, адже вдало обрана професія забезпечить успішне майбутнє. Безумовно, для того, щоб зрозуміти, де ви хочете навчатися, яку спеціальність здобувати – необхідно познайомитися із закладом вищої освіти з середини, а ми вам охоче з цим допоможемо, – зазначив у вітальному слові в. о. ректора ЧДТУ Олег Григор.

Своєю чергою відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ Андрій Чорній  ознайомив школярів із попередніми умовами вступу до ЧДТУ, розповів про розрахунок балів та коефіцієнтів, про пільгові категорії, відповів на поставлені запитання. 

Упродовж зустрічі декани факультетів нагадали про спеціальності та освітні програми, за якими проходить підготовка в університеті, розповіли про можливості для стажування та практики у вітчизняних та міжнародних установах, програми подвійного диплома та дуальної форми освіти, перспективи успішного працевлаштування та запросили молодь особисто побачити навчальний процес.

Цього дня юнаки та дівчата Шевченківської територіальної громади, у супроводі завідувачки підготовчого відділення ЧДТУ Оксани Яшан, побували у навчально-наукових та навчально-технологічних лабораторіях, комп’ютерних класах, навчальних аудиторіях, у сучасній Інжиніринговій лабораторії Noosphere Engineering School, відвідали Музей історії радіотехніки імені професора Юрія Петровича Кунченка, познайомилися з науковими винаходами студентів ЧДТУ, з перспективами різноманітних спеціальностей та з особливостями цьогорічної вступної кампанії.

 Окрім цього, школярі мали чудову нагоду у невимушеній атмосфері поспілкуватися з адміністрацією університету, деканами факультетів, завідувачами кафедр, професорами і доцентами, викладачами та студентами, відчути себе частинкою Черкаського державного технологічного університету. 

Сьогодні Черкаський державний технологічний університет стоїть на варті розвитку вітчизняного виробництва,  готуючи висококваліфікованих фахівців для розбудови успішної європейської країни та закликаючи молодь вчитись, працювати, жити на Черкащині.