,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ – РЕГІОНАЛЬНИЙ ОСЕРЕДОК ОСВІТИ, НАУКИ, ТЕХНОЛОГІЙ ТА НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ: працівників вишу відзначено до 63-річчя університету
Четвер, 16 березня 2023 14:11

ЧДТУ – РЕГІОНАЛЬНИЙ ОСЕРЕДОК ОСВІТИ, НАУКИ, ТЕХНОЛОГІЙ ТА НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ: працівників вишу відзначено до 63-річчя університету

ЧДТУ – РЕГІОНАЛЬНИЙ ОСЕРЕДОК ОСВІТИ, НАУКИ, ТЕХНОЛОГІЙ ТА НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ: працівників вишу відзначено до 63-річчя університету

 15 березня 2023 року на урочисте засідання Вченої ради Черкаського державного технологічного університету з нагоди 63-ї річниці від дня створення єдиного технологічного закладу вищої освіти регіону завітали керівники органів державної влади Черкаської області та міста Черкаси.

Упродовж важкого року повномасштабної війни колектив Черкаського державного технологічного університету гуртувався і  не припиняв активної роботи. Відтак, з нагоди 63-річчя університету відзначені здобутки і досягнення співробітників та студентів закладу вищої освіти, який десятиліття виконує своє високе призначення – готувати висококваліфікованих спеціалістів, які своєю роботою, високим рівнем професійності та інтелекту зможуть забезпечити розвиток українського суспільства. 

Сьогодні ми зосереджуємо всі зусилля на підготовці висококваліфікованих фахівців, адже наша молодь майбутнє країни. Гасло Черкаського державного технологічного університету «Вчись, працюй, живи на Черкащині» дає результати все більше випускників шкіл області віддають перевагу навчанню не за кордоном, а в регіональних навчальних закладах, зокрема, в нашому університеті. Після навчання ці випускники, як правило, залишаються жити і працювати на своїй батьківщині, – зазначив на початку засідання в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор

Від імені начальника Черкаської обласної військової адміністрації Ігоря Табурця колектив ЧДТУ зі святом привітав заступник голови Черкаської ОДА Олександр Шамрай, відзначивши активну наукову, волонтерську та патріотично-виховну роботу освітян закладу вищої освіти.

Черкаський державний технологічний університет це регіональний осередок освіти, науки, технологій та національно-патріотичного виховання. Ваш колектив разом зі студентами наближає перемогу, ту, на яку ми всі так чекаємо, наголосив у вітальній промові  Олександр Шамрай та вручив освітянам ЧДТУ відзнаки Черкаської ОВА.

Подяки Черкаської обласної військової адміністрації за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та з нагоди Дня університету отримали: завідувачка сектором організаційної роботи Навчально-наукового центру по роботі з іноземними студентами Лариса Гончар; доцент кафедри статистики та прикладної математики Ірина Мірошкіна та завідувачка кафедри менеджменту та бізнес-адміністрування Олеся Фінагіна.

Своєю чергою, перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко висловив привітання з річницею від імені голови облради Анатолія Підгорного та всього депутатського корпусу, зазначивши, що багато випускників Черкаського державного технологічного університету сьогодні складають потужний кадровий потенціал в управлінні державою, областю та містом, посилюють спроможності України в науковій та освітній галузях, в медицині, захисті довкілля, сучасній інженерії, бізнесі, аграрному секторі та приватному секторі економіки, чимало з них нині захищає Україну на фронті.

– Переконаний, що завдяки зусиллям досвідченого викладацького складу, студентам та випускникам Україна упевнено наближається до сучасного технологічного світу, формує ринок зайнятості та впливає на планетарний «харчовий ланцюжок», забезпечує безпеку продовольства і сталий розвиток, – зазначив Роман Сущенко та вручив  освітянам відзнаки Черкаської обласної ради.

Почесні грамоти Черкаської обласної ради за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та з нагоди Дня університету одержавли: доцент кафедри прикладної лінгвістики та перекладу Леся Гречуха, завідувачка кафедри лісового господарства та раціонального природокористування Інгріда Чемерис, завідувач сектором міграційних та соціально-побутових питань Навчально-наукового центру по роботі з іноземними студентами Сергій Оніщенко та доцент кафедри автомобілів та технології їх експлуатації Ігор Шльончак.

Начальник Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерій Данилевський доєднався до привітань на адресу колективу ЧДТУ, щиро подякувавши за роботу, пророблену від перших днів повномасштабного вторгнення.

Ми, освітяни, надзвичайно щиро вдячні колективу Черкаського державного технологічного університету за всю ту роботу, яка була пророблена від першого дня повномасштабного вторгнення. Ви зробили те, що можливо десь не робили інші, простягли руку допомоги і військовим, і тим хто евакуювався, і продовжуєте цю роботу і зараз. Ця війна – війна технологій. Я знаю, що ваш колектив продовжує працювати над технологічними розробками, які вже сьогодні застосовуються і в Збройних Силах України, і в галузі охорони здоров’я, і в багатьох інших сферах, за що вам щира подяка. Я глибоко переконаний, що наша перемога настане швидко, після чого ваш заклад отримає потужний економічний поштовх для розвитку у європейській державі, наголосив  Валерій Данилевський та вручив відзнаки Управління науковцям ЧДТУ.

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та з нагоди Дня університету Почесною грамотою Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, згідно з Наказом №14к/ос від 3 березня 2023 року, нагороджені: старша викладачка кафедри іноземних мов та міжнародної комунікації Тетяна Дернова; доцент кафедри бухгалтерського обліку, аналізу і оподаткування Юлія Крот; старша викладачка кафедри харчових технологій Юлія Куриленко; старша викладачка кафедри прикладної лінгвістики та перекладу Людмила Марікуца; методистка вищої категорії навчально-методичного відділу Юлія Мокієнко та професор кафедри робототехніки та спеціалізованих комп’ютерних систем Євген Федоров

Привітати колектив рідного університету від імені Черкаського міського голови Анатолія Бондаренка та депутатського корпусу завітав випускник ЧДТУ, а нині секретар Черкаської міськради Юрій Тренкін

Показово, що цей навчальний заклад закінчили черкаський міський голова Анатолій Бондаренко, три заступники міського голови, значна кількість депутатів Черкаської міської ради. Сьогодні передові технології та новації на тільки рухають науково-технічний прогрес, а й допомагають здобувати Перемогу. І напрацювання нашого університету надзвичайно потрібні будуть нашій державі для її відбудови у повоєнний час. Міська рада постійно підтримує освіту і науку, оскільки розуміє важливість інвестицій у майбутнє, зауважив Юрій Тренкін та вручив нагороди представникам колективу ЧДТУ.

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів, відданість обраній справі та з нагоди Дня університету Подяками міського голови відзначені: доцент кафедри іноземних мов та міжнародної комунікації  Ірина Багач, доцент кафедри фінансів Леся Бережна, завідувачка кафедри соціального забезпечення Інна Журба, доцент кафедри інформаційних технологій проектування Ольга Лавданська, фахівчиня сектору міграційних та соціально-побутових питань навчально-наукового центру роботи з іноземними студентами Валентина Скляр.

Черкаський державний технологічний університет високо цінує внесок кожного співробітника у розвиток і процвітання закладу вищої освіти. Відтак, в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор вручив відзнаки ЧДТУ співробітникам єдиного технологічного закладу вищої освіти на Черкащині. 

Почесною грамотою ЧДТУ за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та з нагоди Дня університету нагороджено: провідного інженера навчально-методичного відділу Альону Аширову; доцента кафедри робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки Тетяну Воробкало; провідного інженера кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем Євгенія Греська; професорку кафедри комп’ютерних наук та системного аналізу Олену Данченко; доцента кафедри екології Оксану Єгорову; методистку вищої категорії  навчально-методичного відділу Світлану Лясковську; доцента кафедри міжнародної економіки та бізнесу, завідуючий аспірантури Дмитра Паламарчука; доцента кафедри менеджменту та бізнес-адміністрування Олену Пригодюк; начальницю відділу студентського розвитку та культурних програм Марину Северинчук; доцента кафедри інформаційних технологій проектування Ярослава Тарасенка.

Грамотами ЧДТУ відзначили: викладачку кафедри соціального забезпечення Наталію Самару; фахівчиню деканату факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування Катерину Портянко; доцента кафедри соціального забезпечення Олександра Якушева.

Подяки ЧДТУ отримали: професорка кафедри соціального забезпечення Світлана Архипова; асистентка кафедри геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності Аліна Волонтир; доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Лариса Новак; старша викладачка кафедри міжнародної економіки та бізнесу Тетяна Сахно; асистент кафедри проектування харчових виробництво та верстатів нового покоління Олексій Тимченко;  провідний інженер кафедри лісового господарства та раціонального природокористування Ольга Чиж.

Принагідно Олег Григор вручив Атестат професора професорці кафедри інформаційної безпеки та компютерної інженерії ЧДТУ Вірі Бабенко

Упродовж багатьох років університет успішно співпрацює з профспілками області, а первинна профспілкова організація Черкаського державного технологічного університету незмінно стоїть на захисті соціальних прав співробітників та студентів ЧДТУ, йде назустріч творчим починанням студентської молоді. Цього дня голова профспілкового комітету ЧДТУ Василь Загородній привітав колектив університету з подією, побажавши здоров'я, щастя, добра, наснаги, творчих злетів і Перемоги та відзначив співробітників та студентів ЧДТУ Грамотами від профспілкового комітету. 

Грамоти від профспілкового комітету Черкаського державного технологічного університету та фінансове заохочення отримали: завідувачка лабораторіями кафедри хімічних технологій та водоочищення Наталія Фещенко; доцент кафедри менеджменту та бізнес-адміністрування Оксана Руденко; фахівчиня I категорії навчально-наукового центру по роботі з іноземними студентами Олена Пригодюк; старша лаборантка кафедри інформаційних технологій проектування Людмила Гончарова; фахівчиня відділу матеріального та технічного забезпечення Анастасія Павлова;  доцент кафедри іноземних мов та міжнародної комунікації Тетяна Редчиць; студент факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування, група Б-24 Богдан Кононенко; студент факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування, група МГХТ-202 Віталій Ветцель; студент факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування, група ГРС-22 Олександр Кивгила; студентка факультету гуманітарних технологій, група ДЗ-11 Марина Боровик; студентка факультету гуманітарних технологій, група І-15 Марія Головко; студент факультету економіки та управління, група ЕП-224 Володимир Асауленко; студент факультету економіки та управління, група БО-202 Нікіта Слободніченко; студент факультету економіки та управління, група М-225 Максим Ванжа; студент факультету інформаційних технологій і систем, група WEB-2211 Денис Прокопенко.