,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини «Тарасе, чуємо твоє пророче слово»: у ЧДТУ відбулись поетичні студентські читання
П'ятниця, 10 березня 2023 14:38

«Тарасе, чуємо твоє пророче слово»: у ЧДТУ відбулись поетичні студентські читання

«Тарасе, чуємо твоє пророче слово»:  у ЧДТУ відбулись поетичні студентські читання

10 березня 2023 року  у Шевченківські дні Студентська рада Черкаського державного технологічного університету та Відділ студентського розвитку та культурних програм влаштували поетичні студентські читання «Тарасе, чуємо твоє пророче слово». 

Шевченківські дні – це свято слова, культури та національної свідомості. Це подія, яка допомагає не забувати своє коріння, свою історію та свої цінності, і завжди нагадує, що наша культура – це єдність та невід'ємна частина нашої національної самосвідомості.

– Тарас Шевченко – духовний пророк української нації, його слова не втрачають актуальності, а постать Шевченка – сучасності. Ми пишаємося, що живемо на Шевченковій землі, плекаємо його спадок, зміцнюємо патріотичний дух, – зазначив у вітальному слові в.о. ректора Черкаського державного технологічного університету, професор Олег Григор.

Цього дня на локації «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь», присвяченій Великому Кобзареві, поезія Тараса Шевченка звучала у виконанні музичного гурту  «Жарти в сторону» (Даніїл Кривко (ФІТІС, ПЗ-2004), Любов Кривко (ФГТ, ДЗ-02), Анатолій Охріменко (ФЕУ, ЕП-204), Анастасія Парфенюк (навчально-методичний відділ)) та студентів Черкаського державного технологічного університету: першокурсника факультету інформаційних технологій і систем (КН-2201) Артема Носаченка; другокурсниці факультету гуманітарних технологій (ПФ-219) Марини Северинчук;  третьокурсника факультету гуманітарних технологій (ПФ-209) Дениса Рожкова; фахівчині навчально-методичного відділу ЧДТУ Анастасії Парфенюк. Ведучим заходу виступив першокурсник факультету економіки та управління (М-225) Максим Ванжа.

Завершилася поетична подія патріотичною музичною композицією «Браття українці» з репертуару гурту «Шабля» у виконанні студентського тріо «D&T project» у складі третьокурсників: Даніїла Кривка (ФІТІС, ПЗ-2004),  Ярослава Яшного (ФЕУ, ЕП-204) та Анатолія Охріменка (ФЕУ, ЕП-204).