,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти спеціальності «Екологія» ЧДТУ взяли участь в онлайн-лекції польського науковця
Середа, 30 листопада 2022 09:35

Студенти спеціальності «Екологія» ЧДТУ взяли участь в онлайн-лекції польського науковця

Студенти спеціальності «Екологія» ЧДТУ взяли участь в онлайн-лекції польського науковця

25 листопада 2022 року студенти другого та третього курсів спеціальності «Екологія» Черкаського державного технологічного університету разом із завідувачкою кафедри екології Оленою Хоменко долучилися до онлайн-лекції науковця Даміана Пієтржака з кафедри гідрогеології та інженерної геології Університету науки та технологій (Польща) на тему: Моделювання міграції органічних забруднюючих речовин у підземних водах.

    Під час онлайн-зустрічі лектор поінформував учасників про вплив пестицидів на екологічний стан ґрунту та підземних вод, продемонстрував сучасне лабораторне устаткування для дослідження явищ сорбції органічних забруднювачів і методику аналізу екологічних ризиків для підземних вод та розроблену матрицю ранжування ризиків.

Окрім цього польський науковець продемонстрував власні результати досліджень впливу органічних забрудників на стан ґрунту та якості води.

Наприкінці лекції Даміан Пієтржак запросив студентську молодь до лабораторії кафедри гідрогеології та інженерної геології для виконання експериментальних досліджень.