,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ відроджує «KAVAFEST»
Середа, 30 листопада 2022 09:46

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ відроджує «KAVAFEST»

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ відроджує «KAVAFEST»

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету відроджує, започаткований у 2015 році, унікальний фестиваль кави «KAVAFEST». Тоді, сім років тому, викладачі та студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ, надихнувшись ароматом Львівської кави, вирішили організувати у Черкасах свій фестиваль під гаслом  «Черкаси з ароматом кави». За три роки «KAVAFEST» з міського рівня досяг регіонального.  За підтримки партнерів-рестораторів – стейкхолдерів кафедри, культура споживання кави стрімко почала набирати обертів у Черкасах, у місті почали з'являтися мережеві кав'ярні, як стаціонарні, так і мобільні, а представники цих закладів охоче брали участь у фестивалі «KAVAFEST» у якості конкурсантів та входили до складу журі. 

Головою суддівської команди цьогорічного фестивалю став учасник першого KAVAFESTу, а нині  співвласник мережі кав'ярень «Kaffa» Валерій Василевський.

– Ми усвідомлюємо, що цей рік – не найкращий час для відновлення фестивалю, тому ми його проводимо у межах кафедри. Сьогодні основна наша задача – закріплення навичок та вдосконалення професійної майстерності студентів, які упродовж літньої практики сумлінно працювали і на відкритих майданчиках, і в ресторанах, і в готельно-ресторанних комплексах. Ми віримо, що наша молодь в силах вивести туристичну галузь Черкащини на гідний рівень, – наголошує завідувачка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Лариса Чепурда.

Цьогоріч у конкурсі «Кращий студент-бариста» взяли участь студенти усіх груп кафедри. За результатами першого етапу кавових змагань до фіналу потрапили 7 учасників:  Альона Ветушко (ГРС-92), Анастасія Палій (ГРС-12), Нікіта Ворончихін (Т-21), Микола Малюх (Т-91), Дмитро Бондаренко (ГРС-22), Юлія Мінченко (ГРС-22), Анастасія Гайдайчук (МГРС-205) та Олександр Дьомкін (Т-11). 

У фіналій боротьбі журі оцінювало майстерність та оригінальність приготувань еспресо, капучіно з малюнком та авторського напою кожного з фіналістів. 

Відтак, відповідно до оцінок неупередженого журі, у конкурсі на звання «Кращий студент-бариста» фестивалю «KAVAFEST»  місця розподілилися наступним чином:

1 місце - Юлія Мінченко (ГРС-22), кавовий напій «Сосновий бір»;

2 місце - Альона Ветушко (ГРС-92), «Гарбузове лате»;

3 місце - Анастасія Палій (ГРС-12), напій «Кава по-східному з сиром» та Олександр Дьомкін (Т-11), «Кава із сіллю з солоною карамеллю».

За словами завідувачки кафедри туризму і готельно-ресторанної справи ЧДТУ Лариси Чепурди, окрім фестивалю кави, у планах відновити проведення й інших фестивалів, які свого часу започаткував колектив кафедри та які набули популярності й розголосу в регіоні.

– Ми маємо бажання відродити кулінарно-фестивальний рух на Черкащині, адже кафедра туризму та готельно-ресторанної справи  є ініціатором проведення низки міських та обласних фестивалів, зокрема Фестиваль «Полуниця смаку», фестивалі Борщу і Куті, Фестиваль Вареника, Паски, Козацького кулішу. Ми прагнемо відродити цей рух, адже усвідомлюємо, що такі події є невід'ємною складовою туристичної привабливості регіону. Але це плануємо активувати після перемоги, – зазначила Лариса Чепурда.