,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковець ЧДТУ Сергій Ротте провів профорієнтаційну зустріч у Черкаському художньо-технічному коледжі
П'ятниця, 25 листопада 2022 10:04

Науковець ЧДТУ Сергій Ротте провів профорієнтаційну зустріч у Черкаському художньо-технічному коледжі

Науковець ЧДТУ Сергій Ротте провів профорієнтаційну зустріч у Черкаському художньо-технічному коледжі

Нещодавно завідувач кафедри геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності Черкаського державного технологічного університету Сергій Ротте провів профорієнтаційну зустріч із студентами Черкаського художньо-технічного коледжу спеціальності «Геодезія та землеустрій».

Під час неформального спілкування зі студентами Сергій Ротте поінформував авдиторію про можливість вступу на скорочену форму навчання, розповів про переваги навчання в Черкаському державному технологічному університеті, ознайомив із життям студентів-бакалаврів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» ЧДТУ через презентаційні матеріали.

– Чому одній молодій людині подобаються сміливі дизайнерські рішення, які вона бачить в нових гаджетах і автомобілях, іншій – занурюватись у вірші іноземних поетів в оригіналі, ще комусь – аерофотознімання місцевості? І чи є однозначна відповідь: як саме ми розкриваємо свої таланти, як приходимо до вибору своєї професії? Знайти себе в житті – архіважливо. Відчувати, що ти робиш справу, яка приносить тобі задоволення, і маєш можливість реалізувати всього себе – хіба це не щастя?, – зазначає завідувач кафедри геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності ЧДТУ Сергій Ротте. – І якщо абітурієнти, які приходять на перший курс бакалаврського рівня, ще, можливо, не до кінця впевнені в правильності свого вибору, то наші потенційні студенти-скороченики мають значний досвід. З такими не спрацьовують розмови «про все на світі». Вони вже можуть чітко аналізувати інформацію, що стосується їх професійної діяльності. Вони вже розуміють, хто такі землевпорядники, і чим займаються геодезисти.

Профорієнтаційна зустріч пройшла в довірливій та доброзичливій атмосфері, під час якої молодь цікавилася перспективами фаху геодезиста та землевпорядника, що свідчить про бажання продовжити освіту в цьому напрямі, а Черкаський державний технологічний університет пропонує низку можливостей для професійного та особистісного розвитку.