,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Згуртовані й загартовані: у ЧДТУ відбулась презентація фільму Юрія Кочкарова
П'ятниця, 25 листопада 2022 11:12

Згуртовані й загартовані: у ЧДТУ відбулась презентація фільму Юрія Кочкарова

Згуртовані й загартовані: у ЧДТУ відбулась презентація фільму Юрія Кочкарова

22 листопада 2022 року в Черкаському державному технологічному університеті відбулась прем’єрна презентація документального фільму режисера Юрія Кочкарова «Згуртовані й загартовані». Героями стрічки стали амбасадори та ментори Програми з розширення можливостей заради порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час». Її на Черкащині реалізовують ЧДТУ та ГО «Центр соціальних комунікацій». 

Кожен, хто долучився до перегляду мав змогу разом з героями фільму пригадати свої емоції, відчуття і дії у перші хвилини повномасштабного вторгнення росії на території України 24 лютого 2022 року, проаналізувати власний досвід волонтерства протягом 9 років активної війни, а після фільму – обговорити причини єдності українців з різних куточків країни і світу і перспективи розвитку країни. 

 – Правда, ці кадри, ці щирі зізнання, які ми бачили на екрані, спонукали кожного з нас зануритись у спогади усього того, що український народ уже пережив за ці місяці, вкотре осмислити рівень нашого єднання і захопитись тими, хто захищає Україну і наближає Перемогу, яка, без сумнівів, буде, на усіх можливих фронтах, – підсумувала зустріч координаторка проєкту «Мир у цифровий час» на Черкащині, завідувачка кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ, докторка філософських наук, професорка Анжела Бойко. 

Режисер фільму «Згуртовані і загартовані» Юрій Кочкаров – корінний донеччанин, письменник, сценарист. Більшість своїх творів Юрій присвячує рідному краю – Донбасу, який він вимушено покинув через російську окупацію. Це вже не перша робота пана Юрія у співпраці з «Фундацією прав людини» та Інститутом міжнародних культурних зв’язків. 

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.